Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Guļāns: mums trūkst izmeklētāju balto apkaklīšu noziegumiem

Latvijā trūkst izmeklētāju, kas spētu atrisināt sarežģītas ekonomiskas lietas, intervijā _Latvijas Avīzē _saka Augstākās tiesas senators Andris Guļāns. Viņš uzskata, ka ģenerālprokuroram Jānim Maizītim gadskārtējā atskaitē vairāk vajadzējis runāt par to, kas veicams nākotnē.  

“Krīzē sevišķi skaļi skan balsis – kur ir vilktas gaisā tās “lielās zivis”, kāpēc nav noķerti izsaimniekotāji! Jo [Valsts kontroliere Inguna] Sudraba uzrāda pārkāpumus ik nedēļu, nosūta pārbaudes rezultātus uz prokuratūru. (…) Finansiālo, t.s. balto apkaklīšu noziegumu izmeklēšanā, manuprāt, šo iemaņu pietrūkst. Tur lietas reizēm iesprūst. Arī tamdēļ, ka pietrūkst likumdošanas bāzes, bet galvenokārt tāpēc, ka pārāk maz ir profesionāļu, kas sevī apvienotu jurista, finansista un ekonomista zināšanas. Te ļoti daudz darāmā. Tikai jautājums, vai likumdevējs un izpildvara gatavi to uzskatīt par prioritāti un piešķirt līdzekļus. Tad pārējais ir ģenerālprokurora rokās, lai apmācītu un sagatavotu izmeklēšanas speciālistus.”

A.Guļāns uzskata, ka J.Maizītim, kurš ir paziņojis, ka piekrīt turpināt darbu ģenerālprokurora amatā, ja tam tiks izvirzīts un apstiprināts, vajadzētu nākt klajā ar programmu, kas jāpaveic gada vai divu gadu laikā, un parādīt vīziju, kā attīstīties tālākā nākotnē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas