Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Gulbis atstājis Jaunos demokrātus, tomēr politiku nepametīšot

Partiju Jaunie demokrāti (JD), kura drīzumā plāno mainīt savu nosaukumu pret Demokrāti.LV, pametis tās dibinātājs un ilggadējs līderis Māris Gulbis. To apstiprināja partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons.

Viņš gan nespēja minēt iemeslu, kādēļ M.Gulbis par šādu rīcību izšķīries, vien norādīja, ka ilggadējais partijas biedrs nav izslēgts, bet gan aizgājis pats.

«Man jau grūti pateikt, kāds pamatojums. Mēs sen neesam tikušies.. varbūt cita partija ir labāka,» minēja E.Jansons, uzsverot arī, ka M.Gulbis jau labu laiku nav bijis aktīvs partijas biedrs.

Savukārt M.Gulbis savu izšķiršanos komentēja atturīgi, vien norādīja, ka pagaidām «nekādu tādu informāciju negribētu konkretizēt».

«Bet es noteikti turpināšu savu politisko darbību,» viņš uzsvēra, pieļaujot arī iespēju, ka pievienosies citam politiskajam spēkam, par ko tuvākajās dienās arī esot paredzētas sarunas.

Pagaidām kā galveno iemeslu savai aiziešanai M.Gulbis minēja, ka JD darbojas pārāk šauri - orientējoties tikai uz pašvaldību vēlēšanām, taču, viņaprāt, būt jādarbojas plašāk, konsolidējot spēkus. «Mans mērķis ir darboties varbūt daudz plašākā lokā,» atzina M.Gulbis.

Jau vēstīts, ka M.Gulbis ir Jauno demokrātu izveidotājs un arī ilggadējs partijas vadītājs - no šā amata viņš atkāpās tikai pērnā gada kongresā aprīlī, kad par jauno partijas vadītāju ievēlēja uzņēmēju Edgaru Jansonu.

JD M.Gulbis izveidoja, kad pameta Jauno laiku, kurā darbojās no 2002.gada vasaras līdz 2004.gada rudenim, pildot arī iekšlietu ministra pienākumus Einara Repšes valdībā.

Vēl iepriekš viņš darbojies arī Tēvzemei un brīvībai, taču, kad partija apvienojās ar LNNK, jaunajā partijā nepārreģistrējās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas