Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Hipotēku banka dzēsusi visas sindicēto aizņēmumu saistības

VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka (Hipotēku banka) no saviem līdzekļiem atmaksājusi sindicētos aizņēmumus 55,5 miljonu eiro (39 miljonu latu) apjomā, kurus organizējušas Raiffeisen Bank International AG un Sumitomo Mitsui Banking Corporation.

Līdz ar šī aizdevuma atmaksu Hipotēku banka pilnībā dzēsusi visas saistības pret ārvalstu sindicētajiem aizdevējiem,  informēja bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Eglīte apgalvo, ka līdzekļus sindicēto aizdevumu apmaksai Hipotēku banka uzkrājusi pirms līgumos paredzētajiem termiņiem.

Bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko uzsver, ka sindicēto līdzekļu atmaksai banka uzkrājusi līdzekļus, vienlaikus saglabājot arī augstu likviditātes rādītāju, kas pārsniedz noteikto minimālo apmēru. Hipotēku bankas likviditātes rādītājs 2010.gada 31.decembrī bija 84,8%, savukārt minimālais apjoms ir 30%.

Paņko arī pauž gandarījumu, ka sindicētos aizdevumus vairāk nekā 480 miljonu eiro (337 miljonu latu) apjomā Hipotēku bankai izdevies atmaksāt bez valsts atbalsta.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Hipotēku banka strādājusi ar 67,9 miljonu latu zaudējumiem.

Saskaņā ar NASDAQ OMX Riga biržā publicēto bankas auditēto pārskatu 2009.gadā valsts bankas zaudējumi bija par 26% mazāki - 54,05 miljoni latu.

Kā informēja bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte, bankas zaudējumi radušies uzkrājumu nedrošajiem kredītiem dēļ un šim mērķim pērn novirzīti 76,8 miljoni latu.

Tomēr Eglīte uzsver, ka zaudējumi esot par 22% mazāki, nekā tika plānots. Turklāt šā gada janvāri banka noslēgusi ar 1,1 miljona latu peļņu.

Hipotēku banka dibināta 1993.gadā kā valsts komercbanka. Bankas prioritāte ir atbalsts mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un ekonomiskās aktivitātes veicināšana visos Latvijas reģionos. Patlaban valdībā tiek strādāts pie jautājuma par Hipotēku bankas pārveidi attīstības bankā līdz 2014.gadam.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem Hipotēku bankas tirgus daļa banku sektora kopējos aktīvos pagājušā gada nogalē bijusi 3,7%, ierindojot banku 8.vietā starp 29 bankām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas