Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Iebilst pret vērienīgu sporta nozares reorganizāciju

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iecerējusi vērienīgu sporta nozares reorganizāciju. Materiāli liecina, ka IZM valsts sekretāra vietnieks Edgars Šneps (viņa amatu štatu samazināšanas rezultātā, saskaņā ar IZM valsts sekretāra teikto, paredzēts likvidēt), piedāvā apvienot vienā valsts aģentūrā — Valsts sporta administrācija — IZM padotībā esošo Sporta pārvaldi, kā arī valsts aģentūras Nacionālais Olimpiskais sporta metodiskais centrs, Jaunatnes basketbola metodiskais centrs, Latvijas Šķēpa mešanas metodiskais centrs. Tas izsaucis asu sporta speciālistu kritiku

Aldons Vrubļevskis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents

Formālai reformai nav jēgas

To nevar izvērtēt vienā vārdā, bet, vispārīgi runājot, reforma ir nepieciešama, taču ne tādā veidā, kā tiek piedāvāts — valsts pārvaldes iestādes apvienojot ar izglītības iestādēm, individuālos sporta veidus pārstāvošās valsts aģentūras apvienojot ar sporta spēles pārstāvošu. Manuprāt, vispirms būtu jānodala valsts pārvalde — tātad Sporta pārvalde, IZM Sporta departaments, valsts sekretāra vietnieka sporta jautājumos amats un jāreformē. Bet atsevišķi ir jādomā par to, ko darīt ar izglītības iestādēm, jo katra ir dibināta atšķirīgiem mērķiem, un tās samest vienā katlā ir neiespējami, tas drīzāk kaitēs sportam. IZM jau esam norādījuši — ja ir reforma tikai reformas pēc, no tā nav nekādas jēgas.

Aldis Liekniņš, Sporta pārvaldes vadītājs

Visiem jāvienojas

Ja paskatāmies, kāda ir ekonomiskā situācija, skaidrs, ka tas skars arī sportu, bet šeit vēl neviena konkrēta modeļa nav, ir tikai priekšlikumi. Mans viedoklis ir tāds, ka visām iesaistītajām pusēm ir jāsanāk kopā, jo arī olimpiskais cikls ir noslēdzies, un koleģiāli jāvienojas. Tas [E.Šnepa piedāvātais reorganizācijas modelis] ir diskutējams jautājums. Viņš pats to radīja, diskusijas ar mums nav notikušas.

Rudīte Pļaviņa, Jaunatnes basketbola metodiskā centra direktore

Varam strādāt arī tā

Mēs domājam, ka labāk ir tā kā pašlaik, jo mēs esam apmierināti un mums ir ļoti labi. Bet, ja ministrijai tas ir vajadzīgs, ja tā ir izplānots, mēs varam strādāt arī tā.

Mareks Gruškevics (TP), IZM valsts sekretārs

Gribu mazināt centrālo aparātu

Visas reorganizācijas notiek kaut kādā saskaņā ar mērķiem, kurus gribam sasniegt, un cilvēkiem, uz kuriem tas attiecas. Arī šī reorganizācija tiks saskaņota ar pārējo viedokli. Manā rīcībā ir informācija, ka šis viedoklis atšķiras, — ir cilvēki, kas baidās par savu amatu un iebilst, bet neiebilst pragmatiskāki cilvēki, kuri no mums gan gaida detalizētāku plānu par to, ko mēs gribam sasniegt. Visu sportistu sapnis par to, ka būs tikai viens departaments ministrijā un nebūs nekādas pārvaldes, nepiepildīsies. Tas nesakrīt ar manu redzējumu — es gribu centrālo aparātu tieši mazināt. Es arī neuzskatu, ka IZM būtu jāpaliek Sporta departamentam, manuprāt, būtu gana ar sporta politikas nodaļu un vienu aģentūru, kas atbildētu par sporta politikas ieviešanu.

[Diena jautā — vai E.Šneps, zaudējot valsts sekretāra vietnieka amatu, kļūs par šīs aģentūras vadītāju?] Ja Šnepam būs vēlme turpināt darbu sporta politikas jomā, viņš varēs pieteikties konkursā. Es domāju, viņa kvalifikācija būs atbilstoša. Taču, ja ar viņu vēlēsies konkurēt kāds labāks, ar labāku CV, ņemsim labāko.

Edgars Šneps, IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos

Jāzina visas ierosmes

To ir pāragri komentēt. Ir tikai ministres uzdevums sniegt priekšlikumus. Tas nav tikai manas kompetences jautājums, bet gan plašāks. Tāpēc vispirms jābūt skaidriem visiem priekšlikumiem un tikai tad varētu par to runāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas