Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Iebilstot pret neskaidro finansējumu, PS ignorē Vienotības biroja atklāšanu

Apvienība Vienotība pirmdienas pēcpusdienā atklāja jauno biroju, kuru apvienības pārstāvji aicināja uztvert kā nākamo soli vienotas partijas izveidei. Tomēr atklāšanā nepiedalījās Pilsoniskās savienības (PS) pārstāvji, tostarp līderis Ģirts Valdis Kristovskis.

Kristovskis paskaidroja, ka PS valde biroja veidošanas virzītājiem izteica iebildumus pret šo biroju un prasīja paskaidrot biroja konceptu, kārtību, kādā tiks pieņemti darbinieki, kā arī tā finansēšanas veidu un pamatojumu, kāpēc par biroja vietu izvēlētas telpas viesnīcā Hotel de Rome.

Taču valde šādu paskaidrojumu nav saņēmusi.

"Mums ir svarīgi veidot vienotu partiju, kur ar šādu projektu nenodarbojas tikai vienpusēji, bet saskaņo. Mēs [Pilsoniskā savienība] esam nostādīti fakta priekšā bez mūsu iebildumu uzklausīšanas," sūkstījās Kristovskis.

Uz jautājumu, vai PS pārstāvji neies uz jaunajām telpām, Kristovskis atbildēja: "Ne jā, ne nē.. PS pārstāvji ir gatavi darboties pēc vecās kārtības."

Savukārt viens no PS līderiem Kārlis Šadurskis arī uzsvēra, ka nav tikusi ievērota visa procedūra, darba grupa nav nākusi klajā ar biroja koncepciju. "Nevar atklāt to, ko tu nezini, kas tas būs," viņš piebilda.

Atklāšanā uzrunas sacīja Solvita Āboltiņa un Valdis Dombrovskis no Jaunā laika, kā arī Artis Pabriks no partijas Sabiedrība citai politikai.

Atklāšanas laikā Pabriks teica, ka kopīga triju apvienībā ietilpstošo partiju biroja atvēršana ir solis uz priekšu apvienošanās procesā.

"Tas nozīmē, ka visiem tiem skeptiķiem, kas domā, ka Vienotībai nav nākotnes, visiem tiem kritiķiem, kas atradīs blusu mūsu drēbēs, bet paši neredzēs baļķi savā acī, tas ir nopietns signāls, ka mēs ejam uz priekšu ar Vienotības veidošanu un mēs izveidosim Vienotību," viņš uzsvēra.

Premjers Dombrovskis norādīja, ka ar atvērto biroju Vienotība demonstrē atvērtību sabiedrībai un jaunām idejām. Arī Āboltiņa sacīja, ka cilvēkiem par politiku ir daudz jautājumu un šī būs vieta, kur pašiem līdzdarboties un uzdot jautājumus politiķiem.

"Tas, ka pašlaik, kā uzrāda rādītāji, ejam ārā no ekonomiskās krīzes, cilvēki to vēl nejūt, viņi jūtas nedaudz vīlušies, kāpēc es gāju uz vēlēšanām, kāpēc es izdarīju savu izvēli," biroja lomu iezīmēja Āboltiņa.

Biroja telpu atklāšanā Saeimas spīkere Vienotības līdere Solvita Āboltiņa ar nazi iegrieza milzīgā rupjmaizes kukulī. Viņa uzsmērēja uz šķēlēm medu un tās izdalīja apvienības pārstāvjiem – premjeram Valdim Dombrovskim, Saeimas frakcijas vadītājam Dzintaram Zaķim un Rīgas domniekam Olafam Pulkam. Āboltiņa norādīja, ka maizē ir sīkstums, spēks un enerģija, kas pašlaik tik ļoti esot nepiecieciešams.

Jau ziņots, ka apvienības Vienotība Rīgas birojs atradīsies Kaļķu ielā 28, ieeja no Vaļņu ielas. Atvērtā tipa birojs ir nepilnus 100 kvadrātmetru plašs, tā īres maksa mēnesī ir 17 eiro (11,9 lati) par kvadrātmetru. Pēc aģentūras  BNS aprēķiniem, apvienībai telpu īre izmaksās aptuveni 1190 latu mēnesī.

Paredzēts, ka birojā uz apvienības valdes sēdēm un darba grupām sanāks apvienības politiķi, tajā norisināsies apvienības ikdienas darbs, tiks organizētas dažādas diskusijas un tikšanās ar iedzīvotājiem, kā arī Vienotības veidotās videotērzētavas un citas aktivitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas