Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Iedzīvotājiem dāvanas virs Ls 1000 būs jādeklarē, turklāt jāsamaksā 26% nodoklis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Senais
S
man paslīdējis garām, kā jau vecam muļķim, kam pienāksies maksāt, vai dāvinātājam, vai saņēmējam. Abos gadījumos sanāk komiski. Saņēmējs var atteikties no dāsnās artavas, bet, ja otrādi negribēsies dāvināt. Bet, ja pārdos zem pašizmaksas, ko tad? Piem. zelta kulonu i par desmit santīmiem. Tad nu nāksies maksāt peļņas nodokli , bet varbūt Repše domā ieviest absolūti visām iespējamām mantām kaut ko līdzīgu kadastrālajai vērtībai, lai neblēdītos ar fiktīviem pirkšanas - pārdošanas pasākumiem.
nv
n
katrā ziņā ir diezgan banāli samest vienā maisā, teiksim kāzu dāvanas jaunai ģimenei, kas kopumā, pieņēmsim, būs ap 1.200Ls un kādu apšaubāmu 'dāvanu' no priekšnieka padotajam/piegulētājai/bomzim utt. tāpat arī diezgan miglaini apskaidrots, vai tagad jaunlaulātiem būtu jāatskaitās par nopirkto ledusskapi un cepeškrāsni, ko viņiem sameta dāvanu kartēs draugi, vai arī nē... katrā ziņā mani šis jaunveidojums neietekmēs nekādi, varētu jau arī neiespringt uz domāšanu, tomēr gribētos lai valstī būtu kārtība, nevis haotiski pagrābtas idejas nodokļiem un to īstenojumi, īpaši neiedziļinoties būtībā.
Matemātiķis
M
Par skaitļiem varētu pastrīdēties, ja nebūtu dzirdējis par firmu kuras īpašnieks reizi mēnesī apsveic darbiniekus un pasniedz dāvanu - glītu konvertu ar vairākiem simtiem latu. Un neviens viņam to nevar aizliegt darīt.
Ha!
H
Baigi labais likums. It īpaši man patīk doma, ka čalis nopērk savai draudzenei saderināšanās gredzenu, bet laicīgi par to noziņo VID un tad vēro, vai topošā sieva ir kārtīga nodokļu maksātāja. Ja ir godīga un grib precēties tad šī prasa brūtgānam uzrādīt čeku par samaksāto summu un tūlīt pat skrien ar algas karti uz VID, vai arī ņem kredītu, lai nomaksātu nodokli par vērtīgo dāvanu. Bet, ja naudas nav un kredītu nedod, tad saka - iesālies ar savu gredzenu, dzīvošu vecmeitās! Un vispār tagad par visām dāvanām jāprasa uzrādīt čekus un jātiesā visus, kuri dāvanai skarāpē nost cenu. Jautra dzimenīte varētu sanākt - pie pusdienu galda katram viesim jāpasaka, cik viņš maksājis par dāvanu un visu pieraksta. Man pagājušajā gadā uz apaļu jubileju lauku radi uzdāvināja senu bufeti, par kuru vienmēr priecājos, bet viņi to nomainīja pret mūsdienīgu sekciju un bufeti uzdāvināja man. Aizvedu restaurēt un meistars atzina, ka tāda varētu maksāt pie 1000Ls. Neesmu laikam valsts patriots, jo tagad domāju nevis par VID, bet gan, kā norevanšēties radiņiem.
volk tambovskij
v
es to daavanu paņemu konvertaa un iepuuš man svaarku ļipaa.... jefiņi , nulles deklaraacija nepieciešama , lai Maiziitis var salikt čo'haa zagļu partiju zagleenus...
anonīmais šakālis
a
Pārdošana par vienu latu ir vistīrākā izvairīšanās no nodokļa, tāpēc par to būtu jāsēž.
nv
n
bet kurš tad īpašums vai džips maksā 1000?? suņu būda tikai vai vecā lada. turklāt gadā kopējā summa. Nē, draugi, ja viņi patiešām gribētu paņemt pie dziesmas tikai tos, kas 'atdāvina' savu mantu bomžiem, lai to noslēptu, tad viņi uzliktu planciņu vismaz 10xlielāku. bet neviens arī neliedz šiem naudasmaisiem 'pārdot' par vienu latu savus īpašumus vai autiņu brūtai pa piečuku. Un tad vispār neviens neko nedabūs. Jūs jau arī runājiet tik pareizi, it kā nezinātu, ka šajā valstī uz jebkuru likumu tie, kam vajag, atradīs 3 risinājumus. vienīgais, ko jūs pareizi pateicās, tad to, ka ASV vai Vācijā, tiešām par šādām mahinācijām, viņi sen tupētu aiz restēm.
RN
R
Nu,ko tad dāvana būs jāsadala uz vairākām reizēm.
Interesanti
I
Ja es dāvanu pērku par savu naudu, kas jau vienreiz aplikta ar ienākuma, sociālo un PVN? Kāda tad valstij vairs darīšana, vai es šo mantu lietoju pats, vai atdodu kādam citam?
Čiks
Č
Tauta būs spiesta vēl vairāk blēdīties!
suncs
s
pilnīgi pajāt....lai aiziet divas mājas tālāk un ................
anonīmais šakālis
a
Te jāuztraucas visādiem naudasmaisiem, nevis godīgam pilsonim. Visi labējie rējēji, kas ir pret šo nodokli, lai aizver mutes. Arī turpmāk ģimenes locekļiem varēs uzdāvināt kaut dimanta rūpnīcu. Šis ir vērsts pret negodīgiem darboņiem un naudas atmazgāšanu. Dzirdēju gadijumu, kad strādnieki prasija darba devējam paaugstināt algas, darba devējs esot teicis, ka viņš labāk piegulētājai jaunu džipu nopirkšot, nekā strādniekiem algas paaugstinās. Tad lūk, tagad par brūtes apdāvināšanu būs jāmaksā nodoklis. Tas nav godīgi? Kādam ir iebildumi? Tad tinaties prom no Latvijas uz valstīm, kur par nodokļu nemaksāšanu dod reālus 10 gadus cietumā, kā ASV, Vācijā, nevis tās smieklīgās soda naudiņas.
Jo
J
Te jau laikam visiem katru dienu sveši cilvēki dāvina tūkstošiem latu vērtas dāvanas, ka tā jāuztraucas.
Jaunjelgavietis
J
Kad Latvijai jāsamazina nodokļi, lai skubinātu ekonomiku, šāds nodoklis ir pilnīgi neapdomāts
lepratorijs
l
tad, kāpēc nevar pieņemt likumu par dāvanas deklarēšanu un nodokli, ja tā pārsniedz, piemēram, 25 000 LV? Šis likums ir pilnīgi nejēdzīgs, pirmkārt jau pārējo komentētāju minēto iemeslu pēc un galvenais KĀ to kontrolēs? Kad mūsu valstī beigs pieņemt bezjēdzīgus likumus (piemēram, aizliegumi sēdēt mauriņā vai smēķēt pludmalē:))), kuru ievērošanu vai neievērošanu neviens nav spējīgs kontrolēt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas