Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Iepazīstinās ar „Politisko partiju iekšējās demokrātijas rokasgrāmatu”

„Partiju iekšējās demokrātijas rokasgrāmatas” prezentāciju 14.jūlijā Kongresu namā rīkos Vēlēšanu reformas biedrība (VĒL), sadarbībā ar Sabiedrību par atklātību Delna, informē VĒL valdes priekšsēdētājs Valdis Liepiņš.

Ideja par labas prakses kodeksa izveidi tapa pēc sabiedrības izpaustās neapmierinātības ar Latvijas politiskām partijām, kas ir daļēji saistīta ar neapmierinātību ar partiju iekšējo demokrātiju.

Par to pērngada 7.oktobrī notika Delnas un VĒL kopīgi rīkots forums “Kādas partijas, tāda demokrātija”.Pēc foruma VĒL valdes loceklis Kaspars Strazds sāka darbu pie rokasgrāmatas izstrādes. Un šis ir domāts, kā „ atskaites” forums pirmajam forumam.

Partiju iekšējo demokrātiju ar likumdošanas palīdzību var veicināt tikai ierobežotā mērā. Ir vēlamas papildinošas vadlīnijas, kurās iezīmēta demokrātiska prakse, kas balstīta vairāk uz morālām vērtībām un godīguma normām kā uz likumu un tā burtisku interpretāciju, skaidro V.Liepiņš.

„Partiju iekšējās demokrātijas rokasgrāmatas” mērķi  ir vairāki - apkopot pamatprincipus un būtiskākos apsvērumus, kas jāņem vērā partijām un to biedriem, lai veicinātu demokrātisku partijas iekšējo darbību, bet neapdraudētu tās efektīvu darbību kopumā; veicināt biedru zināšanas par savām tiesībām un iespējām partijā; veidot mērauklas partiju iekšējās demokrātijas izvērtēšanai; būt par izziņas avotu plašākai sabiedrībai jautājumos par partiju iekšējo demokrātiju.

Iepazīstināšana ar rokasgrāmatu notiks trešdien, 14.jūlijā, no plkst. 13 līdz 15 Rīgas Kongresu namā. Diskusijā aicināti piedalīties politisko partiju un sabiedrisko organizāciju vadītāji un biedri, kā arī jebkurš interesents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas