Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ierosina līdz dižķibeles beigām zvērinātu advokātu rindas nepapildināt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rīdzinieks
r
Labāk iestrādātu normu, kā vieglāk un ātrāk īzslēgt kādu advokātu no advokatūras. Izslēgtu visus blēžus un visiem būtu labāk.
@
@
Jau Džonatans Svifts šo sugu smalki atšifrēja un tieši ar vārdiem nomētāja sava darba Gulivera ceļojumi 4. nodaļā. Nekā jauna.
CIO
C
Vispār jau varēja ierosināt konstantu advokātu skaitu un nodot profesiju mantojumā :)))) Tad nākošā atbilde būtu dakteru cunftes aizliegums uzņemt cilvēkus, kuriem nav vecākos ārstu medicīnas Akadēmijā, tirgotāji atļautu tirgot tikai ģilžu locekļiem (jāpierāda trīs paaudzes ar torgašiem) u.t.t. Mazi jauki viduslaiki, un smieklīgākais ka to ierosina it kā inteliģenti cilvēki. Diemžēl vispārējais advokatūras līmenis Latvijā ir nožēlojams - pārsvarā ķēķis, jo ja būtu savādāk mēs dzirdētu par mūsu spīdekļu panākumeim ārpus LV. Bet nekā!
es
e
vienu nesaprotu - kapēc par to, vai cilvim būt vai nebūt advokātam, lemj kautkāda sabiedriska organizācija? it īpaši, ja ņem vērā, ka, vismaz daļai no šīs organizācijas biedriem, tautas acīs reputācija nav pati labākā?
ABC
A
Diždraņķi ierosina līdz dižmēslu biegām jaunus diždranķus neuzņemt. Nosings spēšielīgs.
J.Biotops
J
Tipisks visu arodbiedrību un, diemžēl, arī dažu profesionālo organizāciju piegājiens – kad pats esmu pie darba vai siles ticis, citiem tur ceļš slēdzams. Vai tie gudrāki, čaklāki, vienkārši rezultatīvāki – šķaudu virsū, es te strēbšu! Punkts.
Teodora
T
Patiešām !!!
daunitis
d
Droši vien visi dižvecāku dižbērniņi, kas ir gribējuši kļūt par dižadvokātiem, par tādiem ir kļuvuši un LU pašlaik nemācās tik slaveni dižbērni. Interesanti, vai krīzes(dižķibeles) beigas pasludinās heroldi ar taurēm vai pietiks ar partijas un valdības dekrētu?
dudu
d
atvainojos, bet valsts finanšu sabrukumu nosaukt par ķibeli varētu tikai Slakteris.
!
!
Tādā bedrē savulaik sēdēja Milzu Lempis un baidīja Vinniju Pūku un tā draugu Sivnu. Arhibedre, johanštraus!
Jacques
J
Un vēl. Vārdiem "dižs", "dižens" latviešu valodā ir absolūti pozitīva nozīme, Savukārt "ķibele" vairāk vai mazāk var tikt lietot uz kādām niecīgām nebūšanām, nevis situācijai, kad valsts ekonomika ir sabrukuma priekšā.... Tad jau labāk ekonomiskā MILZBEDRE!
solaris
s
Latviešiem vārds 'ķibele' nozīmē pēkšņu (tātad, neparedzamu), īslaicīgu un ne visai būtisku nelaimi. Savukārt pašreizējā situācija ekonomikā un finanšu jomā gan pasaules, gan Latvijas mērogā ir ilgstoša, ļoti būtiska un - galvenais - sistēmiska problēma, kas, līdz ar to, bija paredzama (un to arī daudzi paredzēja). Tāpēc te lietot apzīmējumu 'ķibele' ir nepareiza latviešu valodas lietošana. Vispareizāk lietot tieši vārdu 'krīze', ievērojot, ka tas nāk no angļu valodas, bet mūsdienu globālā finanšu un ekonomikas sakaru sistēma sakņojas Lielbritānijas impērijas banku sistēmā. Slikti, ka mūsdienās latvieši kropļo savu valodu.
Jacques
J
Arī Diena tagad sāks mērkaķoties un rakstīt par diženām ķibelēm?!! Nu beidzot muļķoties un lietot bērnu izdomātus jocīgus vārdus! Mana meita arī rada visādus "jaunvārdus", tādēļ taču es nepasludinu, ka tie jāizmato visiem. Pilnīgs absurda ir šī DIŽMĀŽOŠANĀS medijos. Sāka Delfi, tagad arī Diena muļķojas. Ko nu, ja mums drīz nepatiks, ka arī inflācija ir negaītvs vārds, tad ko - šo finanšu terminu sāksim dēvēt par naudas milzvērtībzudumu???
grieta
g
aga - konkurenci gribam samazinaat, ja??? lai jaunie un speejiigie klientus neatnjem? nesmuki, advokaatu kungi un daamas, nesmuki. naaksies vien arii pacelt pakalju un saakt normaali konkureet!
!
!
Esam dižpakaļā. Apmēram tā būtu tautiskāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas