Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Iesniegumu par iespējamo nacionālā naida kurināšanu Streipa blogā vērtēs DP

Drošības policija (DP) sola izvērtēt fonda "Desanta brālības kareivju piemiņa" valdes priekšsēdētāja Sergeja Ņevoļska iesniegumu, kurā viņš lūdz sākt kriminālprocesu pret žurnālistu Kārli Streipu par iespējamo nacionālā naida kurināšanu. Sākotnēji iesniegums tika adresēts ģenerālprokuroram, taču tas pēc piekritības tika nodots DP, savukārt DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa LETA sacījusi, ka iesniegums tiks izvērtēts un attiecīgi pieņemts kāds lēmums.

Diena.lv iepriekš vēstīja, ka S.Ņevoļskis norādījis, ka nav pieņemama Latvijas iedzīvotāju iedalīšana pēc nacionālās pazīmes, turklāt aprakstot krieviski runājošos iedzīvotājus kā "piekto kolonnu", tātad valsts ienaidniekus. Kādā no bloga ierakstiem K.Streips raksta: "…viņa [Nila Ušakova] "tauta" nav Rīgas iedzīvotāji, vai vismaz ne tie galvaspilsētas iedzīvotāji, kuriem liktenis lēma piedzimt par latviešiem. Viņa tauta ir Krievijā, un viņa tauta ir Krievijas piektā kolonna Latvijā."

Tāpat fonda vadītājs uzskata, ka ņirgāšanās par Uzvaras pieminekli, to nosaucot par "krāniņveidīgo "uzvaras" pieminekli Pārdaugavā", ir naida kurināšana, "mākslīgi padziļinot plaisu starp tautām", kā arī kultivējot latviešu pārākumu pār citām tautām. Par to vēstīja Neatkarīgā.

Laikraksta aptaujātie žurnālisti un mediju eksperti gan neuzskata, ka bloga ierakstā K.Streips paustu naidu kurināšanu, bet vērš uzmanību, ka, viņuprāt, tie nav īsti ētiski.

Savukārt K.Streips avīzei klāsta, ka blogā teiktais ir viņa viedoklis, kas nevar būt pareizs vai nepareizs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas