Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Iespējams, Latvenergo amatpersonas aizturēja ar kukuļa naudu rokās

Iespējams, izmeklētāji Latvenergo amatpersonas aizturējuši ar 145 tūkstoš lielu kukuļa naudu rokās, kļuvis zināms TV3 raidījumam Nekā personīga.

Kriminālistikas eksperti norādījuši, ka labākais veids kā slēpti maksāt kukuļus ir maksas konsultāciju sniegšana un nekustamo īpašumu darījumi. Tieši ar to nodarbojies Andreja Meļķo un Kārļa Miķelsona biznesa partneris uzņēmējs Andrejs Livanovičs, izpētījis Nekā personīga.

Viņa mājā Mārupē reģistrētas vairākas firmas. Viena - Energy Consulting sniedz konsultācijas enerģētikas nozarē strādājošiem uzņēmumiem. 2007.gads tai bija neticami veiksmīgs - uzņēmums nopelnījis 2 miljonus latu.

Cita A.Livanoviča firma AGZ tajā pat gadā no Latvenergo vietnieka Meļko meitas nopērk īpašumu Berģos. 2007.gadā arī Miķelsons par pusmiljonu pārdod māju Engurē ar Livanoviču saistītai firmai.

Nekā personīga izdevies atrast arī tiešu Livanoviča saistību ar ceturtdaļmiljardu latu vērto TEC 2 rekonstrukciju. 3.martā Latvenergo noslēdz līgumu ar Turcijas kompāniju GAMA par elektrocentrāles būvdarbiem. Vienlaicīgi kā konsultanti parādījās kāda Šveices kompānija.  Pēc Lursoft datiem šīs firmas filiāle Latvijā AF- Colenco Lmt. reģistrēta Livanoviča mājā Mārupē, kas gan ar laulības līgumu norakstīta sievai.

Tikai trīs dienas pirms tam, kad tiek noslēgts līgums par TEC2 otrās kārtas rekonstrukciju, kādā daudzstāvu mājā starp Krasta ielu un Maskavas forštati reģistrēta firma ar 42 tūkstoš latu pamatkapitālu, kas pieder Miķelsonam un Meļko. Ar ko tā nodarbojas - nav zināms.

Kā vēstīja Nekā personīga, otrs KNAB izmeklēšanas zars ved uz Daugavpili, kur aizturētās personas nevarētu būt saistītas ar TEC2 būvniecību. Izmeklētāji aizturējuši firmas Būvenergoserviss īpašnieku un valdes priekšsēdētāju Mihailu Paladiju.

Liela neziņa valda Latvenergo meitas firmas Sadales tīkli Austrumu reģiona tehniskā direktora Edgara Vitkovska birojā. Viņam piemērots aizdomās turamā statuss un Vitkovskim aizliegts tuvoties savai darba vietai.

Jau vēstīts, ka bez Latvenergo vadītāja K.Miķelsona un valdes locekļa A.Meļķo aizturētas vēl trīs Latvenergo amatpersonas un divas privātpersonas par iespējamu kukuļņemšanu un naudas atmazgāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas