Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Igaunijā izglābj makšķerniekus no atlūzuša ledus gabala, divi no Latvijas

Igaunijas dienvidrietumos sestdien tika izglābti deviņi zemledus makšķernieki, kas atradās uz atlūzuša un jūrā aiznesta ledus gabala, un starp izglābtajiem ir divi Latvijas iedzīvotāji.

Ledus gabals atlūza no krasta Pērnavas apriņķa Audru pagastā pie Liu ciema. Tas sāka dreifēt viena kilometra attālumā no krasta un 200 metru attālumā no citiem ledus gabaliem.

Makšķernieki tika izglābti robežsargu, glābēju un vietējo iedzīvotāju kopīgi veiktā operācijā, un nevienam nebija vajadzīga medicīniskā palīdzība, paziņoja Robežsardzes departamenta preses sekretāre.

Robežsargi nocēla no ledus gabala divus makšķerniekus, bet pārējos palīdzēja izglābt vietējie iedzīvotāji, uzņemot savās laivās.

Kuresāres jūras novērošanas centrs saņēma ziņu par ārkārtas situāciju pulksten 13.32. Uz notikuma vietu nekavējoties devās divas Pērnavas robežsardzes kordona komandas un Rietumigaunijas glābšanas centra automašīna, un no Tallinas izlidoja robežsardzes aviācijas nodaļas helikopters.

Glābšanas operācija tika pabeigta pulksten 16.03. Robežsargu helikopters MI-8 pārlidoja notikuma vietu un noskaidroja, ka uz ledus gabala vairs neviens nav palicis.

Robežsargi aicināja iedzīvotājus atcerēties, ka ledus biezums dažādās vietās ir atšķirīgs un iziešana uz jūras ledus var būt bīstama dzīvībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas