Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Igaunijā notiks „Brīvības koncerts” par godu 4.maijam

30.aprīlī  Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums ar dzīvesbiedri Ināru organizē svinīgu koncertu "Spring-Up for Freedom"  Igaunijas Nacionālās bibliotēkas Lielajā konferenču zālē. Tāpat notiks arī svinīgā pieņemšana par godu Latvijas Neatkarības atjaunošanas 20. gadadienai 4. maijā.

Koncertā  tiks atskaņotas Latvijā un Igaunijā studējošās Ingas Meijeres kompozīcijas un latviešu tautas mūzikas aranžējumi. Koncertā piedalīsies vairāki kvarteti no Latvijas - meiteņu saksofonu kvartets "Next" (Inga Meijere, Jeļena Kovaļenko, Arnita Akmentiņa, Kristīne Avota), vīru tūbu kvartets "Tubologia" (Andis Karelis, Vairis Nartišs, Raivis Māgurs, Jānis Retenais), Nacionālo Bruņoto spēku orķestra klarnešu kvartets "Quattro Differente" (Guntars Gedroics, Kristaps Kitners, Marina Vidmonte, Česlavs Grods), ka arī pianiste Nataļja Ivanova. Tāpat koncertā uzstāsies arī Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas Džeza departamenta audzēkņi Marija Vali un Teniss Kivisilds, un Igaunijas Aizsardzības spēku orķestra mūziķi Rains Rammals, Jāks Vasars un Īvo Prīlins.  

Pasākuma ietvaros vēstnieks pateiksies ilggadējiem Latvijas un Igaunijas sadarbības veicinātājiem - uzņēmējam Jāzepam Paplavskim ("Aeroc") un Piltsamā pilsētas vadītājam Jānam Aiaotsam.

Uz pasākumu ielūgti un piedalīsies Igaunijā pazīstami valsts un politiskie darbinieki, ārvalstu vēstnieki un diplomāti, sabiedrībā labi zināmi kultūras un mākslas pārstāvji, žurnālisti, Latvijas un Igaunijas sadarbības veicinātāji, latviešu kopienas Igaunijā vadītāji un aktīvākie pārstāvji.

Koncertu atbalsta ilglaicīgi Latvijas vēstniecības Igaunijā sadarbības partneri - "Cemex", "Sakret", "Aeroc", "Laima",  "Latvijas balzams", "Pūre Food", "Brīvais vilnis",  "Valmieras piens", "Ogu maize", "Büromaailm", Igaunijas Nacionālā bibliotēka, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēka un tās direktors Andris Vilks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas