Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Igaunijas Reklāmas aģentūras pārstāvis: Live Riga liktenīga kļūda

Kampaņas _Live Riga _organizētāji amatieriski nosaukuši Rīgu par pilsētu, kurā pirmo reizi izgaismota Ziemassvētku egle. Šādi rīkojoties, kampaņas veidotāji ar pilsētas reputāciju riskē vairāk, nekā paši apzinās. Esmu pārliecināts, ka šī kļūme nav bijusi Rīgas pilsētas vadītāju vēlme, bet gan traģiska kļūda, ko izraisījuši entuziasti ar savām nepārdomātajām aktivitātēm un bez nopietnas pieredzes tūrisma galamērķu, pilsētu vai valstu tēla veidošanā, šādu viedokli laikrakstā _Diena _pauž Igaunijas Reklāmas aģentūru savienības valdes loceklis Pāvo Plivs.

Atgādinām, ka arī igauņi savu valsti pozicionējuši kā vietu, kur pirmo reizi radusies Ziemassvētku eglīte. Jāpiemin, ka atsevišķi vēsturnieki ir apšaubījuši gan to, ka eglīte radusies Rīgā, gan to, ka Tallinā.

Viņš norāda, ka riski, veidojot kampaņas pilsētām vai valstīm, kas maldina cilvēkus, ir lielāki nekā vairākumā citu gadījumu, jo ieguldītais darbs un izmaksas ir daudz lielākas. Šādi veidota Ziemassvētku eglītes kampaņa, iespējams, gūtu atsaucību Jaunzēlandē, ja Rīga izvēlētos sevi tur reklamēt, taču Igaunijā tā ir izraisījusi apjukumu un sarūgtinājumu, Dienai pauž reklāmas nozares pārstāvis.

Kampaņa radījusi iespaidu, ka tās veidotāji līdzīgi kā meteorīta kampaņas gadījumā ar strīdīgiem faktiem vēlējušies izraisīt diskusiju vai konfliktu, kas pievērstu uzmanību. Taču reklamējamā produkta - Rīgas kā tūrisma galamērķa - pievilcība aiz šā strīda ir zudusi, viņš uzskata.

Tām unikālajām priekšrocībām, kuras vēlaties ņemt zīmola izveides pamatā, jābūt reālām un neapšaubāmām. Ar aptraipītu zīmolu produktam ir grūti izveidot labu reputāciju, laikrakstam sacīja P.Plivs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas