Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ikstens: ZZS varētu balsot arī par SC virzīto valsts prezidenta kandidātu

Vienotības un ZZS cīkstēšanās ap Saskaņas centra (SC) izvirzīto tiesībsarga kandidātu Juri Jansonu ir poligons jeb izmēģinājuma lauciņš lielajai spēlei par valsts prezidenta amatu, norāda politologs Jānis Ikstens, vērtējot premjera Valda Dombrovska (Vienotība) aicinājumu ZZS nepārkāpt koalīcijas līgumu balsojumā par tiesībsargu.

J. Ikstens uzskata, ka V.Dombrovska aicinājums _ZZS _nepārkāpt koalīcijas līgumu balsojumā par tiesībsargu ir novēlots mēģinājums “savākt” koalīciju.  “Ar šo Dombrovskis cenšas atgādināt, ka – esam koalīcijā, tā ir arī zīme, ka _Vienotība _nav apmierināta ar _ZZS _, kura līdz šim ir rīkojusies, kā tai paticis,” saka J. Ikstens.  Vienlaikus politologs atzīst, ka tiesībsarga jautājums nav tas, kura dēļ sabruks valdība, jo tiesībsarga amats nav īpaši nozīmīgs. Toties tas var kalpot par precedentu tālākai _ZZS_ darbībai valsts prezidenta kanidāta izvirzīšanā. “_Vienotība _ar Dombrovska aicinājumu ievērot koalīcijas līgumu akcentē sabiedrībai, ka _ZZS_ ir gatavi balsot kopā ar saskaņiešiem, kas daļai _ZZS_ vēlētāju nepatīk. Tas ir signāls – neesat izbrīnīti par to, kas notiks tālāk,” prāto eksperts. Jautāts, vai arī turpmāk _ZZS_ balsos par _SC_ izvirzītajiem kandidātiem uz citiem amatiem, J. Ikstens atbild: “Vaina varētu būt “aizgājusi” tālu un to būs grūti pagriezt atpakaļ.” Jau vēstījām, ka V.Dombrovskis aicina Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nepārkāpt koalīcijas līgumu balsojumā par tiesībsargu. Viņš aicināja valdības partnerus nepārkāpt koalīcijas līgumu.Vienotības valde pirmdien aicināja ZZS neriskēt ar valdības stabilitāti, atbalstot opozīcijā esošā Saskaņas centra (SC) virzīto tiesībsarga amata kandidātu Juri Jansonu, Rīgas slimokases likvidatoru. Laikā, kad Ministru prezidents un Saeima strādā pie valsts finanšu situācijas ilgtspējas, tautsaimniecības attīstības un stabilitātes nodrošināšanas, _ZZS_ ar savu rīcību destabilizē situāciju koalīcijā, norāda apvienība.Balsojums par opozīcijas virzīto tiesībsarga amata kandidātu vieš pamatotas bažas, ka, tāpat kā par tiesībsargu, _ZZS_ turpmāk plāno balsot arī par citām SC virzītām amatpersonām, tostarp Valsts prezidentu, uzskata apvienības valde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas