Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ilgstošajiem sociālās palīdzības saņēmējiem būs jāatjauno darba prasmes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Marats
M
Tas ir teju vai sātanisks veids, kā Latvijā mākslīgi turpināt radīt ilūziju, ka valstī oficiāli bezdarbs mazinās un trūcīgo skaits arī, jo arvien vairāk ļaudis līdz ar bezdarbnieka pabalsta izbeigšanos izvēlas vairs nevērsties pie šīs bezjēdzīgas soc. sistēmas pēc atbalsta. Aiz tiem izpušķotajiem formulējumiem par darba spēju ta saucamo atjaunošanu diemžēl (starp citu, topa vārdiņš Latvijā) slēpjas nekas vairāk, kā truli, mazkvalificeti darbiņi par sviestmaizi un bez sociālajām garantijām pašvaldību labā. Protams, tāda veida programmas ir labas nule kā no cietuma iznākušajiem un alkoholiķiem rehabilitacijai, bet ieliec tādā programmā sakarīgu cilvēku, kas ne jau dēļ savas nolaidības, bet gan valsts kvalificēta darbaspēka nodarbinātības programmu vien teorētiskas pastāvēšanas dēļ ilgstoši ir bez darba, un rezultātā saņemsiet regresējošu tendenci (un nevis otrādi). Un kā tad ar tiem komersantiem, kuriem līdz ar grūtajiem laikiem ir kritiski zemi ienākumi? Sociālais dienests jau nešķiros- visus lopu vagonos ceru, ka ne, bet latvāņu audzēs vai kur tml. iekšā, citādi- kulies kā māki. Bet satversmē skaidri ir pateikts, ka piespiedu darbs ir aizliegts, un valstij ir jānodrošina cilvēku cienīgu eksistenci tās iedzīvotājiem. Protams, tas viss joprojām arī pensionāriem būtu uz papīra palicis rakstīts, ja tie Satversmes tiesā nebūtu vērsušies. Nedomāju, ka šie pasākumi jelkādam speciālistam palīdzēs līdzvērtīgi atjaunot darba spējas vai pārkvalificēties. Vienkārši vajag kādu, kas par pusvelti sagrābj rudenī lapas un notīra ziemā sniegu. Kungi, savukārt, par tūkstošlatu algām pārgudri semināros pasmīkņās. Bet latvietis vēl joprojām ir individuālists- kamēr pašam nepatikšanas mutē nesmeļas, tikmēr kungam roku bučo.
Econ
E
Vispar butu interesants Eiropas Cilvektiesibu tiesas gadijums.
Econ
E
Tada diemzel LV izpratne par tiesiskumu, galvenais, ka katrs pagastvecis cilveku, kuram nav iztikas lidzeklu, vares sutit tirit savu pagalmu/rakt kartupelus utt.
Normunds
N
Ja ar to tiek domāts, lai bezdarbnieki pabalstus atstrādā, tad tā sistēma stipri atgādina Staļina Gulagu. Proti, valsts dabū darbaspēku, kas priekš tās strādā par vēderu. Valstij tad nav jāmaksā pat minimālo algu! Tas ir ārprāts! Valsts taču nav nodrošinājusi, lai visiem cilvēkiem, kas vēlas strādāt par algu, kas nav cilvēka cieņu pazemojoša, būtu šāda iespēja. Katrs taču nevar kļūt par uzņēmēju. Teiksiet, ka valstij nav jārada darbavietas? Bet vēsturē veiksmīgākie piemēri izejai no krīzes ir Rūzvelta Jaunais kurss un nacistiskā Vācija (protams, es runāju tikai par nacistu sekmīgo ekonomisko politiku, nevis antisemītismu). Un šī izeja bija sabiedriskie darbi, kas likvidēja bezdarbu (kaut ko līdzīgu caur celtniecību dara Baltkrievija). Un cik zinu, tad tajos iesaistītie cilvēki strādāja par algu, nevis vēdera tiesu kā Latvijā. P.S. Starp citu, arī pabalstu saņēmēji, iepērkoties veikalā, samaksā PVN. Tā kā arī viņi ir nodokļu maksātāji un valstij līdz ar to pret tiem ir Satversmē paredzētie pienākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas