Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Inesei Šleserei lielāki uzkrājumi nekā vīram

Šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās startēs viena no bagātākajām Latvijas daudzbērnu māmiņām – par oligarhu dēvētā politiķa Aināra Šlesera dzīvesbiedre Inese Šlesere, kura naudas uzkrājumu ziņā ir apsteigusi savu vīru. Lai arī pašlaik Šlesere atrodas ceturtā bērna kopšanas atvaļinājumā, viņa ir apņēmības pilna strādāt 11.Saeimā un patlaban ir Šlesera Reformu partijas LPP/LC vēlēšanu saraksta līdere Kurzemē.

Salīdzinot Šleseru pāra uzkrājumus, atklājas, ka pašlaik ģimenes pavarda kūrēja Inese Šlesere savos banku kontos ir uzkrājusi krietni vairāk naudas nekā viņas dzīvesbiedrs. Saskaņā ar deputāta kandidātes iesniegto deklarāciju Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) Šlesere dažādās valūtās bezskaidrā naudā ir uzkrājusi kopumā 220,9 tūkstošus latu, bet viņas vīrs var lepoties tikai ar 138,1 tūkstoša latu uzkrājumiem banku kontos un vēl 11,2 tūkstošu latu lieliem uzkrājumiem skaidrā naudā. Atšķirībā no sava dzīvesbiedra Šlesere nav norādījusi lielus skaidrās naudas uzkrājumus, taču Šleseres uzkrājumi ir par 71,6 tūkstošiem latu lielāki nekā dzīvesbiedram.

Saskaņā ar Šleseres deklarāciju CVK viņa ir izsniegusi 40 tūkstošu latu aizdevumus, kas ir par 120 tūkstošiem latu mazāk nekā viņas vīram, kurš aizdevumos izsniedzis 120 tūkstošus latu. Šlesere ir iegādājusies "SEB bankas" Latu rezerves fonda apliecības 52 tūkstošu latu apmērā.

Deputāta kandidāte deklarācijā norādījusi arī viņai piederošos 10 tūkstošus kapitāldaļu uzņēmumā "Avadel" viena miljona latu vērtībā. Tomēr šīs ziņas acīmredzot nav īsti precīzas, jo "Lursoft" datubāze liecina, ka Šleserei pašlaik pieder lielākā daļa – 80% – šā uzņēmuma 1,6 miljonu latu apmērā. Jāatgādina, ka šis uzņēmums ir iesaistīts nesenajā skandālā par iespējamo Šleseres dzīvesbiedra patieso īpašumu slēpšanu, ko pašlaik izmeklē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Jāatgādina, ka šā uzņēmuma kapitāldaļas bija daļa no Šlesera 2009.gadā pagādātās 2,3 miljonu lielās dāvanas sievai.

Vēl Šleserei pieder astoņas desmitdaļas zemes īpašuma domājamo daļu Jūrmalā, mākslinieku darbnīca un divi dzīvokļi Rīgā, kā arī zeme Aglonas novadā. Deputāta kandidātei pieder trīs ekskluzīvas "Mercedes Benz" automašīnas, no kurām viena ir nozagta.

KNAB partiju finansēšanas datubāze liecina, ka laika periodā no 2002. līdz 2005.gadam savai pārstāvētajai toreiz vēl Latvijas Pirmajai partijai viņa ziedojusi naudu kopumā 29,9 tūkstošu latu apmērā. Tiesa, pēdējos gados ziedojumi partijai nav veikti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas