Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Inkēns atgriežas LTV ekrānā

Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā atgriezies bijušais _labvakarietis _un ekspolitiķis Edvīns Inkēns, kurš raidījuma Jauna nedēļa vadītāja krēslā otrdien aizvietoja žurnālistu Egilu Zariņu. LTV informē, ka E.Inkēns vadīs arī nākamo raidījumu, savukārt E.Zariņš raidījuma vadīšanu pārņemšot 17.augustā, kad būs atgriezies no komandējuma Austrālijā.

Uz jautājumu, kāda pašlaik ir E.Inkēna loma raidījuma Jauna nedēļa tapšanā, LTV pārstāve Ieviņa Ancena Dienai atbild, ka «viens no radošās komandas dalībniekiem ir SIA S.A.F. Pakalpojumi darbinieks – žurnālists, Žurnālistu savienības biedrs Edvīns Inkēns, kuru Egila Zariņa prombūtnes laikā raidījuma Jauna nedēļa radošais kolektīvs izvēlējās par piemērotāko raidījuma vadītāju». Uzņēmums S.A.F. Pakalpojumi saskaņā ar publiski pieejamo informāciju pašlaik pieder uzņēmumam Locis un partneri, kura vienīgais īpašnieks ir Jānis Locis, kurš publiskajā telpā minēts kā E.Inkēna sievastēvs.

E.Inkēna loma raidījuma Jauna nedēļa tapšanā publiskajā telpā apspriesta vairākkārt. Vēl 2008.gadā, neilgi pirms pirmā raidījuma parādīšanās ēterā, E.Zariņš Dienai viņu dēvēja par padomdevēju. Gadu vēlāk E.Zariņš norādīja, ka LTV ir slēgusi līgumu ar viņu, nevis producentu apvienību S.A.F. pakalpojumi.

Pēdējoreiz E.Inkēna vārds visintensīvāk publiskajā telpā tika valkāts pērnā gada sākumā, kad Nacionālās radio un televīzijas padomes vadība viņu vēlējās iecelt par Latvijas radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju. NRTP amatpersonas toreiz sapinās pretrunās, kurš E.Inkēnu šim amatam īsti uzrunājis, radot aizdomas par politisku ietekmi.

E.Inkēns bijis ilggadējs partijas Latvijas ceļš biedrs, kurš savulaik darbu Saeimā apvienoja ar iesaistīšanos LNT raidījuma Nedēļa veidošanā. Apvienības Par labu Latviju! preses sekretārs Edgars Vaikulis, uz jautājumu, vai E.Inkēns ir partijas LPP/LC biedrs, pārliecinošu atbildi nesniedza un norādīja — ja arī E.Inkēns ir biedrs, tad katrā ziņā neaktīvs.

Pats E.Inkēns uz Dienas jautājumiem līdz ceturtdienas pēcpusdienai nebija atbildējis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas