Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Inkēns: Vienotība ļoti smalki spīdzina Zatleru

Jaunās koalīcijas veidošanas procesā apvienība Vienotība pašlaik ļoti smalki, bet nesmalkjūtīgi spīdzina Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderi Valdi Zatleru. Šādu viedokli intervijā Dienai pauž žurnālists un bijušais politiķis Edvīns Inkēns.

"Manuprāt, Vienotība pašlaik ļoti smalki, bet nesmalkjūtīgi spīdzina Zatleru," saka E.Inkēvs. "Protams, Vienotību var saprast - kāda viņiem garantija, ka pēc budžeta uztaisīšanas viņus neizstumj? Vēl vairāk - viņi rēķinās, ka Zatlera kā prezidenta mestais bumerangs, Saeimas atlaišana, atbildību par politiku pārliekot no vēlētājiem uz populistiem, nenāks jau nākamgad atpakaļ kā kārtējā krīze. Vienotības interesēs ir palikt malā un ļaut Zatleram aplauzties, pārmācīt viņu. Galu galā bija iespēja neveidot vēl vienu latviešu partiju, nešķelt elektorātu un dabūt, teiksim, 40 vietu Saeimā."

Jautāts, vai, viņaprāt, Vienotība ir pietiekami vienota, lai paliktu opozīcijā un zaudētu vietu pie resursu pārdales, E.Inkēns saka: "Jā, bet patiesībā, lai kādā virzienā viņi dotos, kāds var atšķelties. Ies kopā ar Saskaņu, ir cilvēki, kuri izstāsies. Protams, ir ļaudis Vienotībā, kuri ir pieraduši pie varas, tādēļ šūpošanās risks pastāv. Tomēr kopumā Vienotība ir stiprāka, nekā no malas izskatās."

E.Inkēnam ir aizdomas, ka SC aicināšana valdībā ir apzināta rīcība, kas saistīta ne tikai ar V.Zatlera kā indivīda vēlmi palikt politikā, bet viņa patiesu pārliecību, ka ir pienācis laiks SC aicināšanai varā. "Tas, kur viņš kļūdījās, - neņēma vērā, ka latvieši ir ļoti dažādi un ka daudziem nav saprotams, kāpēc tas notiek tieši tagad," saka E.Inkēns.

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena ceturtdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas