Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Īpašas laboratorijas izveidi aptur sūdzības par iepirkumiem

Īpaši aprīkota trešā biodrošības līmeņa (no četriem) laboratorija, kur speciālisti ik dienu, neapdraudot sevi un citus, varēs diagnosticēt bīstamas infekcijas netiks atvērta janvāra beigās, jo divi uzņēmumi Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) apstrīdējuši divu LIC iepirkumu konkursu rezultātus - par laboratorijas mēbeļu un laboratorijas iekārtu iegādi jaunajai ēkai. Abos konkursos ir viens uzvarētājs - DP Mēbeles.

Uzņēmumi, kuri apstrīdējuši konkursus, norāda - LIC uzņemas risku, jo DP Mēbeles, kurš zināms kā virtuves mēbeļu ražotājs, ir bez pieredzes darbos, kurus tas uzņēmies, un ka citi noraidīti nepamatoti. LIC nolikumā pieredzi neprasīja. LIC pārmetumus noraida, uzsverot, ka konkursā uzvarētāji izvēlēti, ievērojot Iepirkumu likumu.

DP Mēbeles pārstāvis Pāvels Zimņikovs neliedzas - uzņēmums patiešām esot bez pieredzes laboratorijas mēbeļu un iekārtu iegādes darbos, taču tam esot līguma attiecības ar ārštata konsultantu, turklāt mēbeļu uzstādīšanu uzraudzīs to ražotājs, pieredzējusi Vācijas firma. Tas esot jauns virziens, uzņēmuma līdzšinējā darbība saistījusies ar virtuves un ofisu mēbeļu ražošanu. Sūdzības IUB izskatīs janvāra otrajā pusē.

DP Mēbeles atbildis visiem konkursa nolikuma punktiem. Konkursā par laboratorijas mēbeļu iegādi uzņēmums piedāvāja otro zemāko cenu - veikt darbus par aptuveni 173 000 latu.

Labochema Latvija, kurš specializējas laboratorijas aprīkojuma piegādāšanā, piedāvāja par pāris tūkstošiem latu zemāku cenu, taču to atraidīja kā neatbilstošu konkursa nolikumam. Uzņēmums uzskata, ka nepamatoti. Labochema Latvija pārstāvis Ingus Rožeks norāda - uzņēmums noraidīts, jo neesot iesniegta sertifikātu kopija vai citi apliecinoši dokumenti par piedāvājuma atbilstību EN 14056 standartam, kaut gan ticis iesniegts ražotāja apliecinājums par atbilstību šim standartam, arī pārējie dokumenti. Par šo konkursu sūdzējies vēl arī cits pretendents - SIA Armgate. Uzņēmums norāda, ka LIC komisija nav kvalificēti izvērtējusi DP Mēbeles kompetenci, profesionālo atbilstību un finansiālās spējas veikt paredzētā apjoma līgumdarbu - tās neto apgrozījums 2008.gadā esot divreiz mazāks nekā konkursa līgumsumma.

Labochema Latvija piedāvājumu LIC arī noraidīja konkursā par laboratorijas iekārtu iegādi, jo neesot iesniegta apliecība par velkmes skapju atbilstību EN 14175 standartam. Uzņēmums uzsver, ka tas netika prasīts konkursa nolikumā, bija jāiesniedz vienīgi apliecinājums par atbilstību standartiem, kas arī izdarīts. Konkursā ar Ls 11 000 piedāvājumu uzvarēja DP Mēbeles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas