Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ir jāpierod pie reālās ekonomikas, budžeta iespējām, dzīves līmeņa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Karmena
K
4. Galvenais pieprasījumu veidojošais spēks ir patērētāji. Tieši no pircēju aktivitātes ir atkarīgs tirgus noskaņojums, uzņēmēju investīcijas un nodokļu ieņēmumi. Latvijā tas notiek tā. Pircējs saka, ka grib iegādāties desu vai pastēti bez E piedevām. RIMI reaģē. Veikalos parādās produkts, kas ražots pēc RIMI īpaša pasūtījuma - Lietuvā. Un tā par jebkuru produktu, ko RIMI "īpaši" pasūta. Aplūkojiet etiķetes uz bundžām un paciņām, ko rotā RIMI logo. Kamēr Latvijā šo RIMI, Maxima un citu ķēžu vietā nebūs vietējo - nekas nemainīsies. Ja Saeima nevar pieņemt kādu likumu, kas kaut kādā veidā apgrūtinātu šo "it kā investoru" darbošanos šeit, no patērētāja nekas nav un nebūs atkarīgs.
I.Gr.
I
Manupraat valdiibai buutu cik iespeejams jaapkaro bezdarbs. Kam tad nepietiek ar 400 Ls, tas lai brauc projaam. Kaa Kalviisha laikos uz Iiriju! Taa toreiz bija iista masu psihoze un es esmu paarliecinaats, ka tagad, kad Iirijaa ir kriize tie aizbraukshanu nozheelo. Un otrais punkts ir - jaapkaro melnaa ekonomika (eenu ekonomika). Jo taa ir tiisha valsts apzagshana. Ja visi godiigi maksatu nodokljus, tad vareetu pat samaksaat penzijas!
valters
v
Iespējams, ekonomiskās krīzes nemaz nav! - interesanta doma, sliecos piekrist
lux
l
"Nopietns daudzums" ir relatīvs jēdziens. Ja nevari dot konkrētus vārdus un skaitļus, tad nevajadzētu bezatbildīgi izteikties. Lai kādam pārmestu, ka viņš neliekas ne zinis par bēduļiem, to arī vajag pārbaudīt un operēt tikai ar konkrētiem faktiem. Tu jau laikam regulāri summiņas noskaiti strādāt negribošiem alkooliķiem, varētu padomāt. Es nekad neatbalstīšu tos, kuri paši savu atstumtību izvēlējušies. Palīdzu sieviešu cietuma bērniem.
IM>lux
I
Runa te nav par dažiem. Runa te jau ir par nopietnu daudzumu kas šādos apstākļos vairs nevar kā saka dzīvē izsisties. Par tādu daudzumu ka jau jāsāk brīnīties kā daži te vēl mierīgi var savā nodabā strādāt un nelikties ne zinis kas apkārt notiek. Manuprāt tie mierīgie tikai piesauc Robinu. Ja Robinu (Hudu) piesauc tad gan jau viņš nāks , kaut vai tāpēc lai tiem mierīgiem beidzot ar būtu par ko uztraukties.
lux
l
vAI NEVARĒTU KONKRĒTUS SKAITĻUS UN VĀRDUS. Cik badojas (kas, starp citu arī ir relatīvs jēdziens), kā viņus sauc. Jā, ir dažiem problēmas. Visbiežāk jau pašu vainas dēļ. Vai valsts vainīga, ka mīļais tētiņš un māmiņa pabalstu vienkārši nodzer, ka māmiņa un tētiņš vienkārši negrib strādāt. Apnīk jau tā bezatbildīgā muldēšana par "bezgalīgo " nabadzību un badā miršanu. Paradumus mainīt nav viegli, īpaši, ja no labākiem apstākļiem uz sliktākiem. Bet, ja kāds nevēlas mainīt paradumus, neviens neliedz darīt kaut ko lietas labā. Dažkārt pārksatīt pirkumu grozu arī nenāk pa r';aunu.
IM>AV
I
Labāk tad čikstulis nekā tāds mietpilsonis kā Tu. Ne redz ne dzird cik apkārt badojas , cik spiesti aizbraukt. Ne redz ne dzird kā apkārt nabadzība vairojas. Runa jau nav par mani , bet gan par to ka daži te ir pievērsušies tikai sev un neko citu negrib ne redzēt ne dzirdēt.
lux
l
Parakstos zem katra vārda. Tikai vēl piebilstu 2. rindkopā "amatā- ne zemāk par direktoru vai vizmaz par direktora cienīgu atalgojumu, tas nekas,ka nekas nav darīts ne izglītībā, ne kādu iemaņu apgūšanā un jau tā neražīgais darbs turklāt vēl ir nekvalitatīvs. Kā saka, katrs savas nelaimes kalējs. Jāpalīdz tādiem, kuri tiešām paši nevar - veciem, slimiem cilvēkiem. Bet ne jau tēviņiem spēka gados, kuri pieraduši ka kāds viņiem parādā, ka viņiem pienākas. Ļoti bieži viņi ir maznodrošinātie tikai uz papīra. Kā gadījumā ar to krievieti, kura ECT sūdzējusies. Par padomijas smagāko mantojumu uzksatu tieši šādas attieksmes ievazāšanu, kurai diemžēl ir pakļāvusies daļa latviešu.
AV
A
Rādās, ka tu esi kārtējais čīkstulis, kuram viss ir slikti un kurš nespēj pats savu dzīvi sakārtot. Tas, ka tu nespēj izprast ekonomikas likumsakarības, nenozīmē ka viss ir slikti un kāds cenšas tevi padarīt nabagu. Ir cilvēki kuri vēljoprojām labi pelna, spēj atrast darbu, dibina uzņēmumus un spēj nodrošināt sevi un ģimeni... tāpat arī ir čīkstuļi, kuriem viss ir slikti, visi ir vainīgi (valdība, žīdi, Soross, ASV, krievi, uzņēmēji, kaimiņi u.t.t.), sēž bezdarbniekos, jo ir grūti atrast darbu savām "zelta rociņām" un "gaišajai galvai". Izaugsme būs tad, kad latvieši beidzot beigs vaidēt un sāks sakārtot savu vidi, nedomājot tikai par savu labumu un iegribām. Valdību vainot ir lieki, jo cilvēki valdībā taču nāk no mūsu pašu tautas...
alberts
a
Idiotisks raksts!Tad man jāskatās uz "bomžiem" kuri rakajas pa miskastēm un jābūt laimigam,ka MAN tas NAV jadara?Kautkads vājprats!
Hrens
H
Ir smagas aizdomas, ka autors pats ir tas Jānis ...
IM
I
Vispār uzstādījums par krīzi ir nepareizs. Jārunā ir par kaitniecisku finasiālu shēmu realizāciju un to seku novēršanu. Jo tā vismaz būs daudz tuvāk realitātei ko te piesauc.
šņaga
š
Ekonomika bija cikliska. Ir lielas aizdomas, ka iepriekšējais cikls bija pēdējais.
IM
I
Kreditēšana ir kreditēšana. Kreditēšanu nevajag pārtaisīt par krāpšanas un kaitniecības shēmu. Protams , ja krāpšanas un kaitnīcības shēmu pieņem par normālu lietu kārtību , tad protams ka nav ko vaidēt. Un raksts jau ar uz to ir virzīts lai aborigēni krāpšanas un kaitniecības shēmu pieņem kā pašu par sevi saprotamu.
IM>ciniķis
I
Pieprasījumu vajag stimulēt. Stulbums ir pieņemt realitāti ar pašreizējo bezdarba līmeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas