Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Īslandes vulkāns radījis lielākos traucējumus aviācijas vēsturē

Par 2010. gada nozīmīgāko notikumu aviācijas nozarē atzīts Īslandes vulkāna pelnu mākoņa radītais haoss gaisa satiksmē, liecina airBaltic apkopotā informācija.

Īslandes vulkāna pelnu mākonis izraisīja lielākos gaisa satiksmes traucējumus Eiropas aviācijas vēsturē, ietekmējot ceļojumu plānus miljoniem pasažieru. Vulkāna pelnu mākoņa izraisītā krīze parādīja, ka nepieciešama labāka koordinācija vienotā gaisa telpā. Tā samazinātu lidošanu pa apkārtceļiem, kuros tiek tērēts vairāk degvielas un kas palielina negatīvo ietekmi uz vidi. 

Gada notikumu otrajā vietā ierindota aviosabiedrību konsolidācija. Aviosabiedrības turpina meklēt iespējas vēl vairāk samazināt izmaksas un izmantot ieguvumus no lielāka apjoma biznesa. Apvienošanās process notiek tādās aviosabiedrībās kā British Airways/Iberia, United/Continental, Olympic/Aegean.

Kā trešais nozīmīgākais notikums 2010.gada gaisa satiksmē atzīta Eiropas Savienības ministru vienošanās, ka jāpaātrina Eiropas vienotās gaisa telpas izveide, lai panāktu racionālāku tās izmantošanu. Eiropas vienotā gaisa telpa samazinātu lidošanu pa apkārtceļiem, kuros tiek tērēts vairāk degvielas un kas palielina negatīvo ietekmi uz vidi.

Par ceturto nozīmīgāko notikumu atzīts fakts, ka arvien vairāk aviosabiedrību izmanto hibrīdaviokompānijas biznesa modeli. Zemo cenu lidsabiedrības, piemēram, Vueling, izmantojot savu Barselonas tranzītmezglu, uzsāka tranzīta pasažieru pārvadājumus. Savukārt tradicionālās lidsabiedrības arvien vairāk ievieš atsevišķus maksas pakalpojumus, piemēram, Finnair ir ieviesusi maksu par otrās bagāžas somas pārvadāšanu, British Airways ir ieviesusi maksu par iepriekšēju sēdvietas izvēli, bet vairākas lidsabiedrības ir izvēlējušās prasīt maksu par ēdienu lidmašīnā.

Ceļojumu komplekti airbaltic skatījumā atzīti par piekto svarīgāko notikumu 2010.gadā aviācijas nozarē, jo lidsabiedrību tīmekļa vietnes arvien vairāk līdzinās interneta ceļojumu lielveikaliem, klienti tās izvēlas kā vienas pieturas aģentūras, kuros var nopirkt visu vajadzīgo ceļojumam - no lidojuma biļetēm, viesnīcas rezervācijām un automašīnu nomas līdz koncerta biļetēm vai pat saulesbrillēm atpūtai pludmalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas