Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

IUB aizliedz par 2,78 miljoniem latu būvēt Rotko Mākslas centru Daugavpilī

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Daugavpils pilsētas domei slēgt 2,78 miljonus latu vērto līgumu ar SIA "Ditton Būve" par būvniecības darbiem Rotko Mākslas centra izveidei Mihaila ielā 3, Daugavpilī, liecina IUB interneta mājaslapā pieejamais biroja lēmums.

Šādu lēmumu IUB pieņēmis, izskatot SIA "RE&RE" un SIA "Merks" sūdzības.

"RE&RE" iebildumos IUB norādīja, ka konkursa komisija nepamatoti nav atzinusi būvfirmas norādītā būvdarbu vadītāja Jura Grodņas kvalifikāciju un pieredzi restaurācijas un rekonstrukcijas darbu vadīšanā, kā arī atsevišķās iepirkuma daļās tā piedāvājums nepamatoti izslēgts no tālākas vērtēšanas.

Savukārt "Merks" apstrīdēja iepirkuma komisijas lēmumu, ar kuru par uzvarētāju vienā no iepirkuma daļām atzīta "Ditton Būve", kā arī iebilda pret lēmumu izslēgt to no turpmākas dalības konkursā, kas tika pamatots ar "Merka" nepietiekamo kvalifikāciju izpildīt iepirkuma darbus. "Merks" norādīja, ka ir izpildījis visas kvalifikācijas prasības.

IUB atzina par pamatotām gan "RE&RE", gan "Merks" iesniegtās sūdzības un aizliedza Daugavpils pilsētas domei slēgt minēto līgumu par būvniecības darbu veikšanu.

IUB sūdzību izskatīšanas komisija atzina, ka Daugavpils pilsētas domes lēmumā konstatētie iepirkuma komisijas pārkāpumi ir būtiski un tie varēja ietekmēt lēmumu par iepirkuma tiesību piešķiršanu, un tie ir novēršami, atkārtoti veicot pretendentu iesniegto piedāvājumu vērtēšanu.

Kopumā domes izsludinātajā konkursā bija saņemti septiņi piedāvājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas