Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

IUB: ātrās palīdzības mašīnu iepirkumā citi vienkārši netika klāt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Alberts IV
A
Iepirkuma likuma mērķis ir nodrošināt: 1) iepirkuma procedūras atklātumu; 2) piegādātāju brīvu konkurenci, kā arī vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi pret tiem; 3) valsts un pašvaldību līdzekļu efektīvu izmantošanu, maksimāli samazinot pasūtītāja risku. Tas 3.punkts, īpaši tā otrā daļa, bojā pirmos divus. Var pat teikt, ka ir pretrunā. Es ieteiktu to dzēst, jo atbildība par valsts un pašvaldību līdzekļu efektīvu izmantošanu tāpat ir ierēdņu atbildība.
Ērglis
Ē
Klasiskā shēma - lai nebūtu pārpratumu, konkurss vienkārši tiek uztaisīts jau ar nepieciešamajām prasībām, rēķinoties, ka tās būs grūtāk apstrīdēt, nekā izbrāķējot par tehniskajiem sīkumiem konkurentu piedāvājumus.
vuarzazi
v
Ja nav likumà noteiktà konkurence, tad ir aizdomas par aploksnitem.
latvietis
l
Baibai vajadzētu aizliegt saņemt kompensāciju! Cerams, ka premjers neļaus slēgt šādu līgumu. Cik zinu, tad ļoti, ļoti daudzi šoferi ir sašutuši par šobrīd notiekošo ātrajos. Ja gribi strādā-pats labo mašīnu, visādas soda sankcijas, u.tt. Lai TP saņem pēc nopelniem vēlēšanās!
dzeris
d
Tie konkursi sen pārvērtušies par parodiju un attiecīgās partijas iedzīvošanās avotu, visi to zina, spožākais piemērs - stikla šķūņa konkurss, kad tie, kas piedāvāja par 20% lētāku variantu, zaudēja aiz sadomāta iemesla. Te jau jāsāk domāt, vai reizēm tie vispār ir vajadzīgi, īpaši jau., ja uzvarētāji vēlāk nenes nekādu atbildību par to, ka pēc konkursa pasūtījuma izmaksas pēkšņi sadārdzinās.
oranžos mēslos
o
Vienas mašīnas izmaksas ir vienkārši prātam neaptveramas, tas nenozīmē ka noslēdzot līgumu ātrie pārvietotos ar ultra modernām mašīnām kuras aprīkotas pēc pēdējiem pasaules standartiem. Paliks tās pašas sagrabējušās grabažas kuras vienkārši ripos un ienesīs atiecīgajās kabatās valsts miljonus.
bimbam
b
Tāpat pretendentiem jānodrošina, ka pēc pasūtītāja papildu pieprasījuma transportlīdzekļi tiks aprīkoti ar papildu aprīkojumu, kas nav iekļauts tehniskajā specifikācijā. Par papildu aprīkojumu būtu jārīko jauns konkurss, uzsver IUB. ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ ------------- Galigas mulkibas! Konkurss jariko par pilnigi pasutitaja vajadzibam aprikotam masinam jau ar pirmo piegajienu un viss! Kadi vel papildus konkursi!?
Terorists
T
Ierasta prakse Latvijas konkursu rīkošanas sakarā.Varas partija,ziedojumi,konkurs vienam izvēlētam personāžam un papīri sataisīti tā lai gailis pakaļ nedzied. Un ja kāds domā kad tā rīkojas tikai TP tad nabadziņi smagi maldās,jo šādi rīkojas visas siles partijas neatkarīgi no lozungiem un smadzeņu pūderēšanas pakāpes.
Buba
B
Vai tad šai VM vai JEBKURĀ kampēju pārziņā esošā lauciņā, gadiem ilgi kas citādāk ir bijis? Vai Ploriņš nav tas, kuru jāaizrote uz LIC par sanitāru?
piemers
p
Baibinas kartejais ligums, lai soreiz TP kasiite dabutu savu dalu.
Ainis
A
Dabiski, ka tagad uzvarētu valdošai partijai pietuvinātie...
voila
v
Nu gan ir baigais atklājums! Nevaru saprast vienu vai ļaudis tiešām ir stulbi vai veiksmīgi izliekas?
lopi
l
cietumaa mest vajadzeetu šaadus konkursa autorus , pat Ķenci iemeta pagrabaa , kad tas gribeeja iedot smeeri meerniekam...
nu ko
n
Pavisam normāla prakse Latvijā - konkursa nolikumu sataisa tā, lai uzvarēt var tikai vajadzīgais uzņēmums. Ceru, ka Valdis D. tomēr neļaus izšķērdēt veselības aprūpei tik ļoti vajadzīgos miljonus.
a
a
Vai kāds domāja, ka slimu bērnu apzadzēju partija nezog arī citur?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas