Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ivars Ījabs: Šķēles ietekme uz Latvijas politiku tuvākajā laikā nesamazināsies

Cik liela ietekme Tautas partijā un Latvijas politikā ir Andrim Šķēlem? V-diena turpina izvaicāt ekspertus par būtiskākajām lietām Latvijas politikā.

Ivars Ījabs, politologs.

Es domāju, ka uz šo jautājumu mēs visi zinām atbildi. Pēdējo mēnešu notikumi ir apliecinājuši, ka Andris Šķēle nav kļuvis par ierindas biedru Tautas partijā vai arī par neoficiālu labvēli, kā tas reizēm tiek pasniegts. Ja mēs atceramies vēlēšanu nakti, tad Andris Šķēle bija cilvēks, kurš runāja visvairāk un ar vislielāko autoritāti un nevis Aigars Kalvītis, no kura to varētu sagaidīt. Es domāju nevienam tas nav noslēpums, ka Andra Šķēles ietekme Latvijas politikā ir visnotaļ liela un tas pats attiecās arī uz biznesu. To nenoliegs daudzi no tiem ārvalstu investoriem, kas tādā vai citādā veidā mēģina ienākt Latvijā. Ja tas ir liels investīciju projekts, tad viņiem, ļoti iespējams, iznāk darīšana ar pašu Andri Šķēli vai ar viņu saistītiem cilvēkiem.

Es domāju Andra Šķēles šī brīža ietekme Latvijas politikā ir liela un šī ietekme nekļūs mazāka, tādēļ, ka Tautas partija ar visai šaubīgiem paņēmieniem ir nostiprinājusi savas pozīcijas. Šī ietekme visdrīzāk nav pārspīlēta. Neaizmirsīsim, ka Andris Šķēle nav tas cilvēks, kurš ieguldīs 300 000 latu kaut kādā miglainā slavināšanas pasākumā. Viennozīmīgi ir skaidrs—viņš cer šo naudu saņemt atpakaļ, jo galu galā šis ziedojums nav nekāds filantropijas piemērs. Es domāju šobrīd notiek intensīva kopdarbība starp Andri Šķēli un viņa pārstāvēto Tautas partiju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas