Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

IZM beidzot atzīst: būs jāatlaiž tūkstoši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vienkāršā matēmātika
V
Lai bārstītos ar kaut kādiem statistiskiem datiem, vispirms derētu izskaidrot (noskaidrot) KĀ tie ir tikuši iegūti. Vienkāršs matemātikas uzdevums: Dots: Klasē=30 skolēni Nedēļā šiem skolēniem=34 stundas, kurās KATRĀ ar šiem visiem skolēniem pretī stāv 1 (VIENS) skolotājs. Starpjautājums: CIK SKOLOTĀJU IR UZ VIENU SKOLĒNU? (man sanāk 1/30) Ejam tālāk ... Skolotāju slodze (likme) nedēļā ir 21 stunda, tātad, lai nodrošinātu 9. klases skolēnu mācību programmu nepieciešams 30/21=1,6 likmes skolotāju, kas attiecību nobrucina uz leju līdz 1,6/30 vai 1/18,75 Starpjautājums: CIK SKOLOTĀJU TAGAD STRĀDĀ AR SKOLĒNU (man sanāk joprojām 1/30, jo skolotāju skaits pret skolēnu KATRĀ stundā joprojām ir nemainīgs, bet uz likmi jau vajadzīgi it kā vairāk skolotāju, jo 1 likme ir par mazu, lai noklātu mācību programmu pilnībā)? Ejam tālāk ... Un tagad mazliet no citas operas: mazākais skaits klasē pēc MK noteikumiem ir 6 (sociālās korekcijas klasēs), bet lielākā daļa klašu komplektu ir robežās no 18 līdz 30 (to nosaka MK noteikumi) un gadījumos, ja klasē skolēnu skaits ir mazāks, tiek veidotas/tarificētas APVIENOTĀS klases. Tad mēģiniet nu izskaidrot kā pie situācijas, ka ļoti atsevišķos gadījumos attiecība pret skolēniem var būt 1/6, bet STATISTISKI VIDĒJAIS arī ir 1/6! Secinājums: kamēr tiks mētāti tikai attiecību skaitļi BEZ reļa skaidrojuma caur kādu (atvainojiet!) pakaļu tie ir dabūti, šo var uzskatīt par absolūtu bullshit-u un problēmas sakne ir meklējama pavisam kur citur ...
dzintra
d
Malacis! Lūk, šie ir precīzie aprēķini, pēc kuriem būtu jāvadās aprēķinot pedagoga darba samaksu.
Egis64
E
Faktiski mūsu skolotāji strāda produktīvāk, jo, kaut arī māca 2, 7 reizes mazāku skolēnus skaitu neka Vācijas kolēģi, tomēr saņem vidēji 6,7 reizes mazāk. Tatād stradā 2,4 reizes produktīvāk - elementāra matemātika. Ekonomikā taču viss tiek pārvērsts naudā. Tatad Vācijā uz vienu skolnieku mēnesī darba algās tērē apmēram 190Ls, bet Latvijā tikai apmēram 53Lsuz vienu skolnieku. Dzīves dārdzība Vācijā ir samērojama ar Latviju, daudzi ikdienas izdevumi pat ir mazāki.
lūriķis
l
Kurš pieņem un atlaiž no darba skolotājus?Direktors!Kas jādara,lai neatlaistu-nelec acīs direktoram.Šitā tad ir tā dabiskā atlase par ko te daudzi muld.
dakša
d
Uzrakstiet šos jautājumus izglītības ministrijai, tur arī tiks sniegta atbilde. Tad būtu interesanti , ko Jums atbildēja!!!!
lai kā arī būtu
l
Gribētu zināt arī statistiku: 1) Cik IZM ierēdņu ir uz 1 Latvijas skolēnu? 2) Cik IZM ierēdņu ir uz 1 Latvijas skolotāju? 3) Cik proporcionāli pret skolotājiem ir izglītībā strādājošu ierēdņu vidēji ES valstīs? 4) Cik IZM ierēdņim ir vidējā darba alga pirms un pēc samazināšanas? 5) Cik ierēdņuIZM "strādāja" 2008 gada 1 septembrī un cik no viņiem ir atlaisti uz 2009. gada 1. jūliju? Naivi cerēt, ka Koķe publicēs atbildes uz maniem jautājumiem. Dati būtu vienkārši super šokējoši.
Oho
O
Piedodiet par rupjību. Taču trešā daļa skolotāju no skolas jāpadzen ar koku. Cerams, ka notiks reāla dabiskā atlase. Tikai te nav runa par skolotāja vecumu, bet gan par viņa profesionalitāti. Šī vismaz trešā daļa aizņem vienkārši vietu, līdz šim saņemot pat lielu algu līdz 2 likmēm. Vai esiet viņu kongresā, sanāksmēs,mītiņos kādreiz dzirdējuši, ka skolotāji runā par sava darba kvalitāti. Labi, ja piemin reformu jautājumu, bet citādi - algu, dodiet mums cienīgu algu. Jā, vajag cienīgu algu, bet tā cienīgā darbā jānopelna.
dakša
d
Pati kad mācījos un tagad kad dēls iet skolā, varu pateikt tikai vienu, labu skolotāju ciena, gan skolēni, gan vecāki, neatkarīgi cik viņš saņem. Dēlam ir skolotājas kuras gribas ar sūdainu mietu padzīt. Nu kā var apsaukāt un pazemot zēnu par matu garumu. Un tādēļ ir jāatlaiž skolotāji, lai būtu konkurence, un beidzot šī nozare, kura bojā "mūsu nākotnes cerības" ir jāsakārto! Izmēzt skolas no garīgi atpalikušiem!!!!!!!!!
Skolotāja
S
Cienījamie IZM darbinieki!! Vai jūs beidzot varētu paskaidrot, kā Latvijā tiek rēķināts skolotāju nskaits uz vienu skolēnu, ja Latvijā tādas uzskaites NAV !!!!!!! Esmu pietiekami cieši bijusi saistīta ar šo jomu, lai varētu to apgalvot. Šobrīd NAV datu par to, cik skolās strādā viens konkrēts skolotājs. Un, piemēram, tā kā es šobrīd strādāju 3 Rīgas skolās par eksakto zinātņu skolotāju, tad skolēnu skaits sanāk uz ,,trīs manīm'', kaut patiesībā es viena šobrīd mācu precīzi 743 skolēniem!!!!!!!!!!!
???
?
Muļķības , neēdis skolnieks neciena skolotāju, kuram nekad nav diezgan. Daļa šo skolotāju pat nicina skolēnus no mazturīgajām ģimenēm. Lai tad nu paši izbauda kā ir , ka visu nevari atļauties. Pēdējos gadus galīgi bija izlaidušies.
neciena
n
Skolens neciena skolotaju, kas stradaa par grasiem. Saka " Jus esiet neveiksminieks!"
Senais>makslas prieksmets
S
Mācit var un visai sekmīgi vidusskolas līmenī bieži tā arī dara. Cita lieta ir augstākā izglītība. Ar to es negribu teikt, ka atbalstu daudzo skolotāju atbrīvošanu no darba, jo tas, ka var nenozīmē, ka vajag un tas, ka matemātikas skolotājam naksies papildus mācīt fiziku, arī nav nekas labs. Vispār sanāk tāds kuriozs. Līdz šim skolotājs mācija un saņēma cik atvēlēts, tagad mācīs vairāk un saņems , droši vien ,par papildus slodzi papildus samaksu. Ko iegūs bidžets? Toties zaudēs skolbnieks, jo pārstrādājies pedagogs nespēs nodrošināt kvaloitāti.
skolotajs
s
Ka var but izglitiba kvalitativa, ja nav modernu paliglidzeklu stundam??? Datori pieejami tikai informatikas skolotajiem. Nav specialu galdu un aprikojuma makslas prieksmetam, sportam trukst inventara uttt Un skoleni ir izlaidusies lidz augstakai pakapei - ists pateretaju slanis!
makslas prieksmets
m
Fizikas skolotajs varbut vel var macit matematiku, bet ne kimiju vai biologiju. Tapec, ka katrs prieksmets prasa specialistu! Tapat mazs stundu skaits ir makslas skolotajam, ari kimijas, biologijas, muzikas utt. Un nevar makslas skolotajs macit muziku vai fizikas skolotajs makslu! Tad bus katastrofals limenis! tas butu tas pats kaa pardevejs piestrada par dakteri!
nasca
n
Ministrijas mājaslapā teikts, ka gandrīz 7 skolēni ir uz skolotāja likmi. Tā kā liela daļa skolotāju strādā vairāk par likmi, tad realitātē laikam sanāk tie 9 skolēni uz vienu skolotāju. Publiskā telpā ministrijai nezkādēļ visu laiku bijis izdevīgi apgalvot, ka ir 6 (gan ar komatiem un gandrīz 7) skolēni uz skolotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas