Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

IZM piesaka 36 skolu slēgšanu; vienu ministrija neļaus likvidēt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
joleva
j
Ak, cik vēlu apķērušies par Skrudalienas skolu. Inventārs no skolas jau izvests uz Silenes skolu. Arī vecāki savus bērnus sākuši iekārtot citur mācīties. Mīļie reformatori, dom';ajiet taču, kad kaut ko iesākat. Jūs taču lemiet par cilvēkiem, neatstājiet viņiem iespēju kaut cik normāli skolot savus bērnus. Saprotu, ka "činušām" jādara darbs, jāveic skolu sistēmas reorganizācija. Bet tikai ne tādā veidā.Sanāca tā, ka atkal par ķīlniekiem kļuvuši skolēni, skolotāji un skolēnu vecāki. Vienreiz činavniekiem jāsaprot, ka dragugu būšana laba ir, iemalkojot kafiju, nevis veicot izglītības sistēmas reorganizāciju Latvijā.
eve
e
Mīļie tautieši!Lai Dievs stāv mums visiem stāv klāt šajā smagajā laikā!!!!!!!!!!!!!!
lasītāja
l
Piekrītu par Rīgas komercģimnāziju. Varu iedomāties, kādu milzīgu darbu ieguldījuši komercģimnāzijas skolotāji un vadība, lai izveidotu savas skolas mācību programmu. Muļķi šajā skolā netiek uzņemti. Latvija ļoti zaudēs, ja aizklapēs ciet šo unikālo skolu! Ministrijas risinājums pievienot skolu Draudziņas skolas gaļas mašinai potenciālos skolēnus nepievilinās, drīzāk atbaidīs. Varbūt arī šī skola varētu būt izņēmums?
OxO
O
Ministrijai stingri un bez atlaidēm jāpastāv uz to ka Skrudalienas pamatskola kā vienīgā latviešu skola tuvākos apkārtējos astoņos pagastos (t.i., Kalkūnes, Laucesas, Tabores, Demenes, Skrudalienas, Vecsalienas, Salienas un Kaplavas pagastos) netiks slēgta. Daugavpils novadam jābūt spējīgam šo vienīgo skolu saglabāt.
Klāvs
K
Daugavpils novadā ļoti netālu viens no otra ir Skrudalienas pagasts un Silenes pagasts, es domāju, ka tur nav pat 10 km attālums. 1) Silenes skola ir mazākumtautību skola ar 80 bērniem, padsmit darbiniekiem un tikpat skolotājiem. 2) Skrudalienas skola ir VIENĪGĀ visā apkaimē, kas ir ar LATVIEŠU mācību valodu. To nevar nerespektēt, tāpēc mēs nedosim saskaņojumu slēgt šo skolu.., jo nedrīkst slēgt skolu, kas ir vienīgā latviešu skola apkārtnē. Un tur krievu tautības vecāki grib saviem bērniem latviešu skolu, nu nevar to darīt," Koķe uzsvēra un piebilda, ka ministrija šajā gadījumā pašvaldībai piedāvās pārveidot Silenes pamatskolu, piemēram, par pirmsskolu un sākumskolu vai meklēt citus variantus, taču Skrudalienas skolu neļaus slēgt.
Tukšas runas
T
Jā, jā, skolēnu skaita trūkuma dēļ, kā tad. Katrs var elementāri paskatīties www.e-skola.lv skolēnu skaitu pa klasēm. Piemērs, Rīgas Krievu vidusskola (1.-12.klase), skolēnu skaits ir 355); Rīgas komercģimnāzija (7.-12.klase), skolēnu skaits - 327. Praktiski vienāds, tikai tāds nieks, ka krievu vidusskolā ir 12 klases, bet komercģimnāzija - 6. Tad nevajag rakstīt, ka skola tiek likvidēta, jo ir nepietiekams skolēnu skaits. STULBUMS UN NETAISNĪBA AR VAIRĀKIEM PIEMĒRIEM!
jumors
j
Es tik domāju- vai neiznāks kā ar bērnudārziem? Slēdza, atdeva privātajiem- tagad nav bērniem bērnudārzu. Patlaban slēdz skolas... Kad izaugs tie, kuriem nepietiek bērnudārzu, varbūt pietrūks atkal skolu?
anna
a
iesaku sacelt dumpi pret žurnālistiem = nu cik var rakstīt SLĒGS, LIKVIDĒS ???? būtu rakstījuši : rūpējoties par bērniem... ,vai - neviens bērns nepaliks bez izglītības ...utml. !!! aicinu uz piketu pret negatīvo / par objektīvo žurnālistiku !!!
garsija
g
"Es gribētu vienīgi uzsvērt, ka Izglītības un zinātnes ministrija nekādus sarakstus neveido par skolām. Ministrija neko neuzdod, ministrija tikai norāda uz skolu tīklu un varbūt, no malas skatoties, parāda, kur šis tīkls ir neefektīvs." ______ es nesaprotu, tad priekš kam vajadzīga ministrija, ja tā, principā, neko neietekmē, viss notiek pašvaldībās. tad likvidēsim IZM, jo pašvaldībās darbojas daudz vairāk saprātīgu cilvēku, kas paši tiks galā bez IZM mājieniem.
Misteria.>Человек
M
Pilnigi piekritu,bet ka to izdarit,jo krievvalodigie uzreiz blaus ,ka ta ir diskriminacija.
Человек
Ч
Galvenais būtu slēgt visas krievu valodas skolas, lai beidzot izaugtu Latvijā paaudze, kas savā starp sazinās latviski, kurai ir vienota izpratne par valsts vēsturi un vienots skats uz valsts nākotni. Skolēni pēc valsts valodas apguves padziļinātu mācītos ES valodas lai ciešāk integrētos šajā savienībā un pilnvērtīgāk izmantotu visas tās dotās iespējas. Tad reāli varētu cerēt uz spožu nākotni šai valstī, nevis nīkuļot jaunattīstības valsts statusā nākamos diezin cik gadus, kā tipiska Austrumu, post-padomju valsts..
Dita
D
Prieks, ka 100vsk. Gūtmane un Misiņa paliks bez darba
sloka
s
Cien IZM Man ka vienkarsam pilsonim ja godigi ir vienlaga, cik skolas sledz ciet .Man galvenais ir saprast vai manu draugu un radu berni laukos tiks pie izglitibas .Tadel, iesaku jums sakt ar pirmo un galveno teikumu par to, ka visi Latvijas berni tiks nodrosinati ar izglitibu un visiem bus pieejam skola. Ja jus saktu ar to, tad zina par 36 skolam butu nekas !
Société Anonyme
S
"Es gribu teikt, ka tas ir daudz, tādēļ, ka caurmērā gadā parasti slēdz septiņas, sešas, varbūt astoņas," ministre atzina. Kopumā valstī ir vairāk kā 900 vispārizglītojošās skolas. Ja aptuveni trešdaļa ir "lieka", un trijos gados ir plānots reformēt 36 skolas, tad var mēģināt izrēķināt, kad tad viss "skolu tīkls" būs refomēts... Atbilde - diemžēl nekad, ja vien kādā nejaukā ziemā tas "nenoreformēsies" neplānoti.
likvidācija saskaņota
l
Nav lietderīgi! Kas tad vispār Latvijā vairs ir " lietderīgs" - izglītība nav, veselība arī nē, CILVĒKS - kas tas tāds?!? - un pie tam vēl Latvijā dzīvojošs...- ātrāk likvidēt, pamatojums - nepietiekams iedzīvotāju skaits Latvijā, lēmums saskaņots ar Eiropas Komisiju un SVF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

KURAS SKOLAS REORGANIZĒ UN KURAS SLĒDZ? Informācija IZM mājas lapā, kura mainās pa dienām un informācija tiek papildināta. IZM lūgusi skolu reformu pabeigt līdz 1.septembrim.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas