Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

IZM rēķinās, ka vecāki varētu vērsties ST, jo mācību grāmatas jāpērk pašiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dienas bijušais lasītājs
d
šodien nopirku laikrakstu Diena, cena 69 santīmi, 16 lpp. plus 4lpp. apmaksāta reklāma, izšķirsti, aizmiedz un no rīta izmet makulatūrā. Darba burtnīca 80 lpp. no 1,10 LVL līdz 1,60 LVL un mācies, vingrinies, pārbaudi sevi utt. 9 mēnešus.Salīdziniet cenas un izdariet secinājumus, kas ir dārgi un kas ir lēti...
Ilze
I
Ir valstis ka piemeram , Somija un Danija, kur augstaka izglitiba ir par brivu. Tapec berniem ir jastasta, cik svarigi ir macities un macities valodas- anglu.... Un ja Latvija nevares dot augstakas izglitibas saviem pilsoniem, ir ES valstis , ka piemeram Somija un Danija , dazas augstskolas Vacijaa bezmaksas. Lai pelekas zonas cilveki nem to uz savas sirdsapzinas, jo ir lietas, kuras nekad nenoveco. Atskaite bus nakosajam paaudzem.
Ilze
I
Loti pareizi!
Jānītis
J
Koķe ir simpātiska!
Niknā
N
No runām jāpāriet pie darbiem un es to izdarīšu principa pēc. Čekus par grāmatām saglabāju un kad visas būs nopirktas un visi izdevumi apkopoti - rakstīšu Satversmes tiesai un daiļdziedātājam zagleram arī !
Zane
Z
Ilze, tur jau tā lieta, ka bērni, kuru vecāki dzīvo pelēkajā zonā, nekādas pensijas mums nemaksās un arī valsti necels. Jo viņi no bērnības no vecāku piemēra mācās, kā dzīvot - ka valsti apzagt, nodokļus nemaksāt ir norma. Šie bērni (protams, ar izņēmumiem) vienkārši veidos nākamo pelēkās zonas paaudzi, kas valsti ved uz nekurieni.
mamma
m
Nu esaviem bērniem visus mācību līdzekļus nopirku Patiešām vērtīgs atklājums priekš manis, jo izdevās ieekonomēt patiešām ievērojami! :)
InG
I
Kārtējā naudas izkrāpšnas shēma muļķu vergzemē... Ko var pateikt, kad saliek visu info kopā? Normālās valstīs nodokļus samazina, kad šāda situācija valstī mums kā joprojām uz otru pusi kā viduslaiku iekārtā! Paskatieties kā tie paši poļi dzīvo... pašu razhotai pārtikai 5% PVN... Un Tiek aplikti ar nodokļiem nevis nabagākie bet gan tie kas reāli kāpi grābj... Arī lietuvieši malači.... Nu apliekiet ar nodokļiem šito vietējo oligarhu dividendes - rezēsiet kā valsts uzplauks :D Tās ministrijas jāizdzenā ar sūdainu mietu.... pirmām kārtām ķeroties klāt sekretāriem un tad tikai peškām-ministriem! Nu kad beidzot tauta sapratīs ka biežāk jāiet ielās! Vai kāds cer ka kautkas izmainīsies uz labo pusi pēc vēlēšanām? Šaubos.... glābs mūs tikai revolūcija...
Ilze
I
Jums ir taisniba, ka Somija tas ir neiedomajams. Kapec tas ir iespejams Latvija (aploksu algas) ? Latvija ir ES valsts, kura sanem no citu ES valstu darba daritaju nodokliem vel atbalstus un pabalstu un aizdevumus. Bernu izglitiba vienmer ir bijusi investicija. Sie berni nakotne maksas Jums pensijas u. t. t. Sis jautajums ir jarisina IZM.
VISU LATVIJAI!
V
KOKE KLAUSA LUZHKOVU KAA NIIDEET PAMATNAACIJU.
Ērglis
Ē
Nu nu...kāds ir tā drusku sacerējies ka ST visus jautājumus tā viegli ar rokas vēzienu atrisinās. Satversmes formulējums par bezmaksas izglītību ir pietiekami nekonkrēts, lai tā nebūtu diskusiju tēma. Tas ka nodokļus nemaksājušie vecāki paģēr, lai viņu bērnu izskolo, un par viņa grāmatām samaksā valsts - tas ir ļoti labs mūsu sabiedrības domāšanas modelis. Tāpēc nav brīnums, ka ir @!#$.
Zane
Z
Ilze, cik procenti darbaspējīgo Somijā nemaksā nodokļus un strādā par aplokšņu algu? Cik zinu, Somijā nemaksāt nodokļus ir kaut kas neiedomājams. Kāpēc man kā nodokļu maksātājai būtu jāapmaksā mācību grāmatas un darba burtnīcas arī to bērnu vecākiem, kuri nodokļus nemaksā un dzīvo par aplokšņu algu, cepuri kuldami? Latvijā tādi ir GANDRĪZ PUSE no visiem. Bet skolas un medicīnu viņi grib par velti - par to, ko nemaz nav samaksājuši. Absurds. No šī gala jāsāk.
Ilze
I
Sveicinati! Es dzivoju Somiju un man ir meita . Pamatizglitibas laika es neesmu pirkusi gramatas, burtnicas, pildspalvas un linealus. Neesmu maksajusi par pusdienam skola. Katru gadu skola davina visiem skolniekiem nepieciesamas gramatas u.t.t.. Tikai ar 10. klasi gimnazija, izglitiba, kura ir katra pasa skolena intereses perkam pasi gramatas. Saprotams, ka nodoklu maksataji, sis gramatas ir nodolklos samaksajusi. Es maksaju ar prieku nodoklus savai valstij, jo es zinu, kur sie lidzekli aiziet. Es ietektu visiem vecakiem griezties ST. Ja jus to nedarisiet, berni, kuri nespej aizstavet savas intereses paliks bez izglitibas tikai tapec, ka latvijas valst nepilda saistibas pret saviem pilsoniem. Sliktak nodrosinatas gimenes nespej savus bernus nodrosinaj ar visiem macibu lidzeksliem un pat pusdienam. Un jau skolas vecuma veidojas noslanosanas. Es visiem vecakiem ieteiktu griezties ST.
Ieva
I
Darba burtnīcas ir absolūti kaitīgs izgudrojums kaut vai tāpēc, ka rakstot cilvēks tomēr ir spiests formulēt teikumus, tātad domāt, savukārt darba burtnīcās tāda ķeksēšanās vien sanāk. Turklāt grāmatas var mēģināt mainīt, bet ko iesākt ar pieķēpātām darba burtnīcām?
delfo
d
Piemeram Francija, valsts par katru bernu pirms skolas saksanas dod vienreizeju ceku 150 euro apmera, lai vecaki varetu nopirkt visu, kas nepieciesams. Ceks ir izmantojams tikai noteiktos veikalos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas