Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Izpilddirektora atbrīvošanā no amata iesaistās policija

Latvijas Sociāldemokrātiskai strādnieku partijai izdevies realizēt savu kopš gada sākuma plānoto ieceri no amata atbrīvot ilgstošā atvaļinājumā esošo Kurzemes rajona izpilddirektoru un Rīgas domes opozīcijas partijas Jaunais laiks biedru Armandu Agrumu. Par to otrdien ārkārtas sēdē nobalsoja Rīgas domes deputāti. Lēmuma virzīšanu uz balsošanu dažu stundu laikā vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP) pamatoja ar «pilnīgu haosu», ko A.Agrums otrdien, pirmajā dienā pēc atgriešanās no atvaļinājuma sarīkoja izpilddirekcijas telpās, kādēļ nācās izsaukt pat Rīgas pašvaldības policiju. 

Kā norāda J.Dinevičs, A.Agrums atsacījās parakstīt pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga 2.novembrī sagatavoto rīkojumu par viņa atbrīvošanu no amata sakarā ar audita laikā konstatētajiem pārkāpumiem. Tā vietā viņš neatļauti paņēma kabinetu atslēgas, rakņājās pa galdiem un izmētāja papīrus, stāsta J.Dinevičs.

«Nu kādas muļķības,» visu noliedzot, saka A.Agrums. Viņš atgriezies darbā pēc vairāku mēnešu ilgas prombūtnes, lai atsāktu pildīt amata pienākumus. Taču viņa kabinetā ielauzās pašvaldības policija un apsēdās krēslos. «Jūs nedrīkstat ne kustēties, ne kaut ko darīt,» policistu sacīto atstāsta A.Agrums. Vēl viņi teica, ka viņiem bija dots tāds «rīkojums no augšas», saka A.Agrums. Kad izpilddirekcijā ieradies A.Agruma advokāts, kārtībnieki devušies prom.

Pašvaldības policijas pārstāvis Guntis Skride stāsta, ka dežūrdaļa trīs vīru sastāvā atbraukusi uz izpilddirekciju pēc izsaukuma. Bija izcēlies strīds starp A.Agrumu un viņa atbalstītājiem un citiem izpilddirekcijas darbiniekiem saistībā ar viņa atlaišanu. Policija tikai nodrošināja sabiedrisko kārtību, nevienu neaizturēja, norāda G.Skride. 

J.Dinevičs jau iepriekš skaidroja, ka A.Agrums ir «politiska figūra», kura tika iecelta partejiskās piederības dēļ un, mainoties koalīcijai, tiek mainīta. «Faktiski tā ir darbinieka diskriminācija pēc politiskās piederības,» uzskata JL domes frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks, nosaucot atstādināšanu par nepamatotu. Ar otrdienas domes lēmumu A.Agruma vietā jau iecelts Orvils Heniņš (LSDSP), kurš iepriekšējā sasaukumā bija Rīgas domes deputāts un strādājis Rīgas Starptautiskās autoostas valdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas