Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Izraudzīsies jaunu Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) šodien plkst.12 lems par tās jauno priekšsēdētāju, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Uz NDK vadītāja amatu kandidēs deputāti Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība) un Jānis Ruks (LRA). Komisija vairākuma atbalstu varētu gūt Lībiņa-Egnere. NDK strādā pa vienam pārstāvim no katras Saeimas frakcijas, tātad tajā ir seši deputāti - trīs koalīcijas un trīs opozīcijas parlamentārieši. Koalīcijas deputāti apliecinājuši atbalstu Lībiņai-Egnerei.

Parasti NDK sēdes ir slēgtās un deputāti bez pielaides valsts noslēpumam tajās nevar piedalīties. Taču komisijas priekšsēdētāja ievēlēšana nav plānota slēgtajā sēdē. Tomēr Saeimas deputāts Jānis Tutins (Saskaņa), kura atteikta pielaide valsts noslēpumam, sliecas nepiedalīties balsojumā. Viņš skaidrojis, ka būtu "ētiski nepareizi" atnākt uz vienīgo sēdi un nobalsot par vadītāju.

Deputāts Ringold Balodis iepriekš pauda viedokli, ka komisijas priekšsēdētāja amatam vairāk nevajadzētu būt partijas Vienotība atbildībā. Šīs partijas atbildības saglabāšana pār šo posteni būtu pret nacionālo drošību vērsts solis, ņemot vērā neskaidro situāciju Vienotībā, uzskata politiķis. Balodis pieļauj iespēju, ka pretendents varētu nākt no kādas citas koalīcijas partijas, "kas ir politiski stabilākas". Piemēram, kā labu kandidatūru politiķis redz arī Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA).

Komisijas sēde notiks Jēkaba ielā 16, 303.telpā.

Kā ziņots, līdz šim NDK vadīja politiķe Solvita Āboltiņa, kura nolikusi deputātes mandātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas