Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ja krievu valoda kļūtu par otru valsts valodu..

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ошибочка
о
с трибуны можно будет выступать на двух языках без переводчика. в латышской школе будут преподавать русский, а в русской - латышский. экзаменов по языку и комиссий НЕ будет. а гимн приятно петь на любом языке.
Berzins
B
Cik tas izmaksas no musu, nodoklu maksataju, kabatam???? Sos lidzeklus daudz lietderigak butu ieguldit musu labklajiba un infrastrukturas sakartosana.
Smogs
S
Ja tūdali sabalsos klāt trūkstošās balsis, tad uzneredzēšanos LV, jo man personīgi, ar savām niecīgajām ru zināšanām te vairs nebūs ko darīt.
Norberts
N
Cik miljonu latos tas izmaksātu?
Krievijas Ostlande.
K
Da zdravstvujet sovetskij sojuz, ņerušimij !!! Vai to gribam???
viedoklis
v
Ja Jus velaties dzivot pagatne, laipni lugts! Ja velaties attistities un progreset ir jaskatas nakotne. Nakotnes un ari musdienu tirgus tendences tagad gan rada, ka valodas ir jamacas!!!! Un ar valodu nav obligati jasalidzina valsts pagatne! Es pati runaju Franciski, angliski, krieviski, vaciski un latviski. Ne par Napoleonu, ne Hitleru nedomaju. Dzivoju un stradaju arzemes... un nevados uz aprobezoto cilveku lozungiem. To ari jums novelu.
  • 0
  • 0
BET
B
Vai to nevar pacelt kā diskrimināciju pret latviešiem - valsts pamatnāciju? Krievi šeit dzīvo izsenis, valsts valodu viņi zina (teorētiski, saprotams). Krievu valoda man ir tāda pati svešvaloda kā jebkura cita. Vienā dienā pieņem likumu, ka man jau nākamajā dienā šī svešvaloda jāzina. Nezinu - zaudēju darbu. Manuprāt, nevar prasīt apgūt svešvalodu vienā dienā. Un nevajag man te stāstīt, ka katram normālam cilvēkam jāzina krievu val.
Jánis
J
Skolás bútu jamáca gan latvieu,gan krievu valoda.
labrīt!
l
Skolās arī māca, un katrs var izvēlēties kādu valodu apgūt!
  • 0
  • 0
(*****)
(
Ja omītei būtu riteņi ...
tante no Bauskas
t
Tikai nevajag jaukt gaisu un prātus, lai latvieši nepiedalās referendumā. Lai pēc tam krievi varētu pasaulei lielīties, ka no tiem, kas piedalijās referndumā, lūk 90% nobalsoja PAR krievu valodu un ka atkal viņi tiek diskriminēti, jo likumu dabīgi nepieņems. Vai to jūs gribat ?!
PadomjuProdukts
P
Man bija obligāta krievu valoda skolā, jo tad vēl bija padomju laiki. Nu pilnīgi nevajadzīga un lieka valoda tā ir, jo es tagad dzīvoju Anglijā. Es to esmu veiksmīgi aizmirsis, jo arī Latvijā nerunāju krieviski praktiski nekad. Angļu valodā gan. Bērniem vajag kvalitatīvāk mācīt citu ES valstu valodas.
monitors
m
Ko? Krievu valoda lieka Anglijā? Pārsmējos, goda vārds! Zinu latviešu juristus Anglijā, kas tieši pateicoties krievu valodai, gūst normālus ienākumus Anglijā, apkalpojot klientus no visas bijušās Padomijas. Vietējie solisitori taču krievu valodu nezina, bet krievu klienti angliski arī nespēj par juridiskām matērijām runāt un saprast. Vai ņemsim darbu bankā, ja ir krievu valoda, var piedāvāt krievu klientu apkalpošanu, jo angļiem valoda sveša, bet par klientu jācīnās, it īpaši naudīgu. Vai ņemsim, piemēram, gida darbu. Kurš vairāk nopelna, vai tas, kurš angliski ekskursijas vada, vai arī tas, kurš tūristu dzimtajā valodā stāsta par Londonas pabiem, klubiem un Soho. Likmes augstākas ir, saprotams, par svešvalodās vadītajām ekskursijām, bet krievu tūrisma tirgus ir ļoti plašs. Skaidra lieta, ka zemeņu vai sēņu lasīšanai pietiek ar elementāru angļu valodas zināšanu, bet, ja darbība saistās ar komunikāciju ar cilvēkiem, valodu zināšana ir ļoti liela vērtība. Zinu cilvēkus no Latvijas, kas strādā tūrisma nozarē Kanāriju salās un principā iztiek ar angļu un krievu valodu, jo tās nepieciešamas sekmīgai darbībai viņu nozarē, par spāņu valodu īpaši nemaz neraizējoties.
  • 4
  • 0
zviedrs
z
Kas vainas valodām, jo vairak zin, jo labāk. Berniem un jauniešiem jāmācās pēc iespējas vairāk valodu, lai veiksmīgāka un labaka dzīve būtu kā pieaugušajiem.Krievu valodai nav ne vainas, ja neliek vienlīdzības zīmi ar politiku.Ja latviešu jaunieši nezinās krievu valodu, bet krievu jaunieši zinās latviešu, tad kurš būs zaudētājs?
  • 2
  • 0
Otra valoda Lībiešu, trešā Latgalie
O
Nevar būt otra valoda Latvijā krievu, tai nekāda sakara nav ar Latviju. Lībiešiem un Latgaliešiem gan ir...vajag ierosināt parakstus.
es_2
e
Pietiek vienam otru apsaukat! Nekas arpratigs tacu nav noticis un nenotiks!!! Vienam otru apsaukajot mes tikai daram ljaunak! Ari pati esmu teikusi skarbakus vardus, bet nu ,,,, tas protams nav domats nopietni, un esmu tos nozelojusi, jo cilveks ir gudraks un izglitotaks, jo vins ir bagataks.
saule
s
Cik primitivi!!!
hamas
h
Nu tad apsveicu visus latviešus kas balsoja par SC ! Jūs kirilicā dokumentus protat rakstīt ? Tā tagad būšot obligāta prasība, lai varētu strādāt valsts darbā.
vientulais vilks
v
Spalvas pa gaisu. Es ari pievienojos tev. Kamer elposu LATVIJAvalsts valoda bus LATVIESU. amen.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas