Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ja tiesa atcels Latvenergo tarifus, visi maksās vienādi augstu tarifu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
girts43s
g
Ko nozīmē "Gada sākumā par 20% pieauga sadales tīklu tarifi" ? Vai ne tādēļ, ka Latvenergo peļņa tika AS noņemta un ieskaitīta valsts budžetā, kā rezultātā Sadales tiklos no peļņas netika investēts tīklu sakārtošanai , bet to sakārtošanai tiek pacelts elektrības tarifs?! Secinājums: Ekonomikas ministrija ar Kamparu priekšgalā rīkoīes pretvalstiski un būtu sodāmi. Tā vietā visai tautai, kurai pēc definīcijas pieder Latvenergo, liek maksāt sadārdzināto elektrības tarifu.
Ministry of Truth
M
SPRK savā skaidrojumā, piemēram, norāda, ka paaugstinājums ir arī tādēļ, ka pārvadei izmanto dažādus tīklus. Vienīgais cits tīkls, ko varu izmantot pēc 1200 kWh sasniegšanas, ir igauņu tīkls. Latvenergo 2000. kilovatu pa citu tīklu nepievadīs. Tas ir tikai viens absurds. Otrs ir rakstā - ka 1200 kWh ir ministra iniciatīva. Nē, tā ir prasti divkārt samazināta, Rietumeiropā atrodama norma.
marts2020.lv
m
Nu, nu Gobzema kungs, ko tad tāds centīgs? Pirms nedēļas jau teicāt to pašu, tagad atkal - domājat, Jūsu doma kļūs gudrāka un pareizāka ar to vien, ka atkārtosiet 10 reizes? Jeb tomēr kāds cits iemesls akurāt tieši pirms mītiņa vēlreiz noskaitīt savu mantru? Turklāt izliekoties nepamanām, ka pieteikumi tiesai nav tikai par tarifiem, bet arī par pašu tarifu noteikšanas procedūru, ka tarifu pieaugumu nenosaka Latvenergo saimnieciskais stāvoklis, bet gan budžeta lāpīšanas nepieciešamība, ka janvārī, kad tPVN paaugstināšanas rezultātā samazinājās iekšzemes patēriņš Latvenergo spēja pārdot ārpus Latvijas 8(!) reizes vairāk elektrības kā pirms gada un smuki nopelnīt, ka šim gadam ieplānotā peļņa ir 40 miljoni latu, uttt. Kāds te sakars ar 1200 kWh, kāpēc jaucat gaisu, Gobzema kungs!!!
............
.
Bet tarifs visiem taču vienāds
mm
m
Piekritu Gobzemam pilnigas mulkibas - negribu maksat vairak, domaju, ka Latvenergo ir nacis preti, piedavajot pirmas 1200 maksat par veco tarifu, tas ir ok! Turklat vsiiem pensiem un daudzbernu gomenem bius atlaides, kas ari ir labi, bet protestejot visi dabusi pikot pa dargo!
Vērotājs
V
Autoram - kaut kas ar tiem skaitļiem neizskatās riktīgi...
nnn2
n
Latvenergo sak iebiedesanas kampanu,nedomajiet mums ko aizradit un atcelt,mes jums riebsim vel vairak.......i
M
M
Pareizi.Protests panāks ,ka nekādi 1200kwh par zemāku cenu.Nekur nav teikts ,ka Latvenergo būs baiga peļņa.
nopirkts
n
Viņam Jaunais laiks vienkārši maksā.
Pa gabalu it kā gudrs,
P
Gobzema kungs. Jūs tāds - pa gabalu it kā gudrs cilvēks, tomēr neesat sapratis atšķirību starp monopilista sniegta regulējama pakalpojuma un degvielas vai pārtikas cenu.
ducis
d
Nu ko var muldēt vienu un to pašu. Latvenergo ir Valsts uzņēmums un pirmkārt, vajadzētu izškatīt šīs iestādes atalgojuma fondu un izdevumus 2) šim uzņēmumam būtu jāstrādā ar minimālu peļņu. Galvenais- lai tiktu nodrošināti tādi tarifi, lai valsts varētu ražot konkurētspējīgu produkciju un iedzīvotāji varētu normāli nomaksāt rēķinus, nevis braukt prom
Par to kāds ir jātiesā
P
Par šo tarifu kāds būtu jātiesā un no kāda būtu jāpiedzen valstij radītie zaudēumi!
Vija
V
Nesaprotu - vai nabadzīgākiem ir mazāks tarifs nekā bagātajiem. Tarifs ir atkarīgs no patēriņa. 100 kilovatos var iekļauties tie, kuri dzīvo mājās ar cenralizēto apkuri un dabas gāzi. Pārējiem, neatkarīgi no maka biezuma 100 kilovatos neiekļauties.
x
x
Ivara Zarina populisms, lai visiem spekiem biditu cauri jaunu dienvidu tilta projektu atomstacijas veida ir noziedzigs!
Jānis
J
Pastulbs salīdzinājums beigās. Degvielas tirgotāji un pārtikas ražotāji neatdod visu peļņu, kas Latvenergo sastāda desmitus miljonu, valsts budžetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas