Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ja valdības veidošanu uzticēs Dombrovskim, būs izmaiņas personālijās

Pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) svētdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā atzina: ja viņš tiks aicināts veidot arī nākamo valdību, būs izmaiņas Ministru kabineta personālijās.V.Dombrovskis atgādināja, ka jau tagad ir zināms, ka finanšu ministrs Einars Repše (JL) neturpinās darbu, arī ārlietu ministrs Aivis Ronis teicis, ka strādās šajā amatā līdz vēlēšanām.

Tomēr V.Dombrovskis uzsvēra, ka par amatu sadali runāt ir vēl pāragri, jo vispirms ir jāvienojas par koalīcijas sastāvu un to, kas ir nākamgad darāmie darbi."Vienotība" runāšot ar visiem Saeimā pārstāvētajiem spēkiem par nākamā gada budžetu un par ekonomikas stabilizācijas programmu.Kā prioritāru nākamās valdības koalīcijas modeli Dombrovskis redz esošo koalīciju, ko veido "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.Savukārt Zaļo un zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis uzskata, ka darbs nākamajā valdībā jāturpina pašreizējam zemkopības ministram Jānim Dūklavam.

Savukārt runājot par Rīgas domi, V. Dombrovskis svētdien intervijā Latvijas Radio atzina, ka būtisku domstarpību vai konfliktu starp valdību un Rīgas domi nav bijis. «Jebkurā gadījumā mēs esam atvērti sarunām par jautājumu, kas skar Rīgas domi,»  sacīja premjers V. Dombrovskis.

Arī "Saskaņas centra" līderis Jānis Urbanovičs nedomā, ka Rīgas domē varētu būt kādas pārmaiņas. «Cilvēki ir nobalsojuši pret pārmaiņām, viņi šīs pārmaiņas arī neredzēs. Es neredzu vajadzību rīdziniekus pārsteigt ar pārmaiņām. Domāju, ka, beidzoties šīm vēlēšanām, mēs sāksim gatavoties nākamajām,» norādīja J.Urbanovičs.

Savukārt Rīgas vicemērs, apvienības "Par labu Latviju" līderis Ainārs Šlesers intervijā radio teica: «Redziet, par Rīgas domi daudz runāja priekšvēlēšanu laikā, bet, ja es atskatos uz to sadarbību, kāda mums ir bijusi Rīgas domē vairāk nekā gadu, tad šī sadarbība ir būtiski atšķīrusies no tām sadarbībām, kuras ir parlamentā. Jo šīs sadarbības laikā mums nav bijis neviens jautājums, kad mēs mēģinātu kaut kā publiski viens otram kaut kādā veidā pārmest kaut ko. Mēs smagos lēmumus spējam pieņemt pēc konsensusa principa. Man šķiet, ka šī sadarbība bijusi gana veiksmīga».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas