Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jaunā laika atbalstītāju skaits aug

Latvijas faktu (LF) janvārī veiktajā aptaujā ievērojami pieaudzis premjera Valda Dombrovska pārstāvētā Jaunā laika reitings. Ja decembrī JL atbalstīja 5,1% aptaujāto, tad janvārī par šo partiju jau balsotu 9,9%.

LF direktors Aigars Freimanis partijas popularitātes pieaugumu skaidro arī ar to, ka iepriekšējā mēneša pamattēma bija attiecības ar starptautiskajiem aizdevējiem. Kontekstā ar to JL iezīmējās kā politiskais spēks, kas var nodrošināt aizdevuma saņemšanu, kas sabiedriskajā domā tiek uztverts kā minimālas stabilitātes garants, «pēc kā alkst sabiedrība,» uzskata sociologs.

Taču JL reitinga kāpums esot jāsaista arī ar to, ka ir samazinājies neizlēmušo un to pilsoņu skaits, kas vēlēšanās nepiedalītos. No tā ir ieguvuši visi redzamākie politiskie spēki, piedzīvojot minimālu, bet tomēr popularitātes kāpumu, liecina aptauja. Decembrī vēlēšanās piedalīties nebija noskaņoti 22,7% aptaujāto, bet janvārī vairs tikai 14.2%. Neizlēmušo skaits sarucis no 29,5% uz 22,0% janvārī.

Reitingi, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, pieauguši arī Valsts prezidenta Valdim Zatleram un arī premjeram Valdim Dombrovskim. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Latvijas faktu jaunākie partiju reitingi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas