Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jaunais vēstnieks Maskavā centīsies uzturēt politisko dialogu ar Krieviju

Jaunais Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja arī turpmāk centīsies uzturēt politisko dialogu ar Krieviju.

Skuja žurnālistiem pēc akreditācijas vēstules saņemšanas no Valsts prezidenta norādīja, ka iepriekšējā vēstnieka laikā vēstniecības darbs bijis ļoti augstā līmenī un politiskais dialogs ar Krieviju nostiprināts, tāpēc viņš centīsies, lai tas būtu "maksimāli neatgriezenisks" un attiecības ar Krieviju būtu pragmatiskas un konstruktīvas.

Runājot par Latvijas ekonomisko interešu aizstāvību, Skuja bija mazrunīgs, vien norādot, ka sarunā ar ārlietu ministru un prezidentu vadlīnijas ir noteiktas un darba lauks ir plašs. Par konkrētu rīcības plānu Skuja pagaidām nerunāja.

Ar prezidentu Valdi Zatleru runāts par viņa vizīti Maskavā. Skuja uzsvēra, ka tas esot divpusējs process un Ārlietu ministrijas uzdevums esot gatavot vizīti saturiski.

Jaunais vēstnieks uz Krieviju došoties pēc pusotras nedēļas, bet pagaidām nav zināms laiks, kad viņš ies akreditācijas vizītē pie Krievijas prezidenta.

Pašreizējais Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks divpusējo attiecību jautājumos Skuja ir bezpartejisks, strādājis par ministrijas NVS valstu nodaļas vadītāju, pārzinājis Otro politisko departamentu, kas nodarbojās arī ar Latvijas un Krievijas jautājumiem, piedalījies padomju karaspēka izvešanā, strādājis par Latvijas vēstnieku Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā, kā arī par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Igaunijā un vada Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas grupu "Par humanitāro sadarbību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas