Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jaunās paaudzes amerikāņi kļūst arvien kreisāki

Gados jauni amerikāņi vairāk nekā ASV sabiedrība kopumā dod priekšroku valsts vadītai veselības apdrošināšanas sistēmai, «atvērto durvju» politikai imigrācijā un viendzimuma laulību legalizācijai, liecina svaiga sabiedriskās domas aptauja, kas veikta pēc The New York/CBS News/MTV pasūtījuma.

Pusotru gadu pirms ASV prezidenta vēlēšanām veiktā aptauja rāda, ka ievērojami vairāk amerikāņu vecumā no 17 līdz 29 gadiem interesējas par prezidenta vēlēšanām salīdzinājumā ar iepriekšējo reizi. Jaunieši turpina jau agrāk saskatāmo tendenci attālināties no prezidenta Dzordža V.Buša pārstāvētās Republikāņu partijas. Turklāt jaunā paaudze ir pārliecināta, ka tās viedoklim un balsīm vēlēšanās ir nozīme, raksta The New York Times.

54% aptaujāto jauniešu atzinuši, ka prezidenta vēlēšanās balsos par Demokrātu partijas kandidātu, un tikai 28% no šīs sabiedrības grupas atzinīgi vērtē pašreizējā prezidenta darbu, turklāt šis vērtējums ir ievērojami krities dažu pēdējo gadu laikā.

28% jauniešu atzinuši, ka uzskata sevi par liberāliem salīdzinājumā ar 20% sabiedrības kopumā. Līdzīgs skaits — 27% jauno amerikāņu atzinuši sevi par konservatīviem, kamēr kopumā sabiedrībā tādu ir 32%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas