Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jaundžeikara dēlam - 11 diennakšu arests, 500 latu sods un uz diviem gadiem atņemtas tiesības

Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa trešdien narkotiku reibumā braukušajam Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Dzintara Jaundžeikara dēlam Pēterim piemēroja 11 diennakšu arestu, kā arī 500 latu naudas sodu. Tāpat viņam uz diviem gadiem atņems autovadītāja apliecību, vēsta BNS.Pēteris Jaundžeikars pēc sprieduma paziņošanas žurnālistiem pavēstīja, ka to pārsūdzēs. "Es neesmu vainīgs," viņš sacīja.

Tiesas spriedumu varēs pārsūdzēt 20 dienu laikā un iesniegt blakussūdzību Administratīvajā apgabaltiesā. Pārsūdzības termiņš sāksies, tiklīdz Jaundžeikars pa pastu būs saņēmis spriedumu un parakstījies par tā saņemšanu, jo tiesas zālē Jaundžeikars spriedumu nesagaidīja, informēja tiesā, ziņo LETA.

Jaundžeikara advokāts Kristaps Andersons žurnālistiem paskaidroja, neskatoties uz to, vai spriedums tiks pārsūdzēts, tas neapturēs aresta izpildi. Pārsūdzot spriedumu, Jaundžeikaram nebūs vēl jāmaksā naudas sods un arī tiesības netiks atņemtas. Viņš gan norādīja, ka centīšoties panākt aresta izpildes apturēšanu. Andersons pauda neizpratni, kādēļ pēc analīžu noņemšanas Jaundžeikaram atdotas tiesības un atļauts doties mājās, ja jau viņš bijis narkotiku reibumā. Viņš arī uzsvēra, ka kāds ir bijis ieinteresēts informācijas noplūdināšanā par Jaundžeikara aizturēšanu. Tikai pēc pāris dienām viņš no preses uzzinājis, ka viņa klienta organismā atrastas narkotiku pēdas. Kopumā tiesas sēde, kas pēc Andersona lūguma notika aiz slēgtām durvīm, ilga aptuveni pusotru stundu. Uz lietas izskatīšanu kā liecinieks bija atnācis arī policists, kas aizturēja Jaundžeikaru. Viņš ar žurnālistiem par notikušo nevēlējās runāt, vēsta BNS.

Pēteris Jaundžeikars pārsūdzēs 20 dienu laikā Administratīvajā apgabaltiesā Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu viņu sodīt ar 11 diennakšu arestu, aģentūru LETA informēja viņa tēvs, Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC). Politiķis informēja, ka viņa dēls Pēteris šodien esot lūdzis tiesu pieaicināt ārstu, kurš veica analīžu pārbaudi, taču viņa aicinājums neesot apmierināts. Pēteris, pēc tēva stāstītā, pēc tiesas lēmuma ir atgriezies skolas solā, jo viņam šogad ir jāpabeidz 12.klase.

Jau ziņots, ka 3.februāra rītā aptuveni pulksten sešos Rīgā, Valmieras ielā, ceļu policijas patruļa apturējusi 18 gadu vecā Pētera Jaundžeikara vadīto mašīnu, kuras vadītājs pēc vairākkārtējas pūšanas alkometrā un dokumentu pārbaudes tika nogādāts Hospitāļu ielā esošajā Narkoloģijas valsts aģentūrā.

Analīzes apliecināja, ka Pēteris Jaundžeikars pie stūres tomēr sēdies narkotisko vielu reibumā - ekspertīze liecina, ka viņa organismā konstatētas MDMA jeb \'extasy\' pēdas.

Dzintars Jaundžeikars lūdza par notikušo sākt dienesta izmeklēšanu, jo uzskatīja, ka tā bijusi provokācija, kā arī kāds noplūdinājis informāciju par notikušo. Viņš arī norādīja, ka iespējamās narkotikas piebērtas viņa dēla dzērienam.

Pēc dienesta pārbaudes ceļu policistam izteikta piezīme par ierobežotas piekļuves informācijas izpaušanu trešajai personai.

Medicīnas aprūpes un darbspējas kvalitātes kontroles inspekcija (MADEKKI) pēc Jaundžeikara sūdzības nav konstatējusi kļūdas Pētera analīžu rezultātos. MADEKKI vadība arī noraidījusi sūdzību par kārtību, kādā Pēterim ņemtas analīzes narkotiku klātbūtnes noskaidrošanai organismā.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties narkotisko vielu ietekmē, var piemērot administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, kā arī naudas sodu līdz 500 latiem un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas