Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Jaundžeikars LPP/LC pastāvēšanu saista tikai ar Šlesera spēku un izturību

LPP/LC pastāvēšana turpmāk būs atkarīga no tās dibinātāja un līdera Aināra Šlesera, uzskata šīs partijas pārstāvis Dzintars Jaundžeikars.

Sarunā ar aģentūru BNS Jaundžeikars apšaubīja, ka Šlesera vietā partijas priekšsēdētāja amatā varētu stāties kāds cits.

"Ainārs [Šlesers] paziņojis, ka atkāpsies, bet ir skaidrs, ka pamatā jau līderis nosaka, vai partija turas. Varbūt ir bijušas kļūdas, bet visi tām piekrita. Viņš partiju ir veidojis. Domāju, ka pašlaik Latvijā jebkura līdera partija ir atkarīga no tā, cik viņiem ir spēka un izturības. Kā redzējām, Tautas partija, lai cik liela un bagāta, nogrima tāpat," sprieda Jaundžeikars.

Pēc viņa teiktā, pašlaik visam "jānosēžas un jānomierinās", būtiski būšot pašvaldības pārstāvju uzskati.

"Viss ir jāapsver, jāskatās, kas notiek. Interesanta frāze izskanēja no Imanta Parādnieka, ka nākamgad atkal var atlaist Saeimu. Tas nav ticami, bet tas parāda attiecības," viņš norādīja.

Par lielāko kļūdu viņš nosauca LPP/LC lēmumu 10.Saeimas vēlēšanās startēt kopā ar Tautas partiju, izveidojot apvienību "Par labu Latviju".

Šlesera partijas biedre 10.Saeimas deputāte Rita Strode sacīja, ka visām partijām ir sarucis reitings un visiem ir jādomā par to, kā pildīt vēlētājiem dotos solījumus.

"Mūsu partijai ļoti nopietni vajag izanalizēt savu līdzšinējo darbību un pieņemt vienīgo un pareizo lēmumu – vai nu mēs maināmies un turpinām strādāt citādi, vai arī jādomā par to, vai varam vispār eksistēt," atzina Strode.

"Man pašlaik gatavas receptes, ko darīt, nav. Viedoklis man ir, bet man tas skaidrāk jānoformulē sev. Es neuzskatu, ka es Saeimā nosēdēju un neko nedarīju. Neuzskatu, ka manis dēļ vajadzēja atlaist Saeimu. Ja visi strādātu kā es, tad varbūt arī rezultāts būtu citāds. Protams, ka visi cerēja uz labāku rezultātu, bet arī Zaļo un zemnieku savienībai ir izgāšanās rezultāts. Es uzskatu, ka mums tas ir jāpārvar," uzskata deputāte.

Tikmēr Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LPP/LC) norādīja, ka partijai pieticīgs rezultāts bija arī 10.Saeimas vēlēšanās.

"Līdz komiksa līmenim vienkāršotā uztvere mani pārsteidz. Mēs tagad esam oligarhu partija, tāpēc, ka ir Ainārs Šlesers. Šis arguments tautai ir nostrādājis, bet tagad nebūs vairs ko vainot, nav vairs nosacīti ārējā ienaidnieka. Daudziem sapratne var mainīties," viņš klāstīja.

"Partija ir pietiekami pārstāvēta pašvaldībās, un cilvēki redz, kas ir izdarīts un kas nav. Neuzskatu, ka pati par sevi neiekļūšana Saeimā ir partijas spēka pārbaude," uzsvēra Jūrmalas mērs.

Jau vēstīts, ka LPP/LC vadītājs Šlesers pēc sakāves 11.Saeimas vēlēšanās vēlēšanu naktī paziņoja, ka, visticamāk, atkāpsies no partijas vadītāja amata.

"Es, visticamāk, pieņemšu lēmumu par atkāpšanos no partijas vadītāja amata," paziņoja Šlesers.

Pēc vēlēšanu rezultātu apkopošanas lielākajā daļā iecirkņu Šlesera Reformu partija LPP/LC ārkārtas vēlēšanās ieguvusi 2,4% vēlētāju atbalstu.

Partijas ārkārtas kongresu varētu sasaukt mēneša laikā, liecina preses sekretāra Ģirta Dripes teiktais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas