Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jaunievēlētie deputāti ekonomiskajos rādītājos būs "pārsituši" priekšgājējus

Laikraksts “Diena” apkopoja labāk situētos un pieticīgākos 10. Saeimas deputātus. Saeimā ievēlētie deputāti kopā deklarējuši īpašumus un saistības sešās dažādās valūtās. Vispopulārākie ir lati un eiro, kam seko ASV dolāri. Atsevišķi deputāti naudu krājuši arī Lielbritānijas mārciņās, bet Saeimā ievēlētais Rīgas domnieks Sergejs Dolgopolovs deklarējis, ka viņam pieder PSRS Krājbankas mērķobligācija 8500 rubļu vērtībā.

Savukārt bijusī Dienas galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte (Vienotība) Swedbank kontā uzglabā 1211,38 Šveices frankus.Laikraksts “Diena” apkopoja desmit labāk situētos 10. Saeimas deputātus. Pirmajā pieciniekā ierindojas:

Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK): Aizņēmies ap 620 000 latu un arī aizdevis vairāk kā 540 000 latus. Pieder daudzdzīvokļu ēka, auto un motocikls.

Inese Šlesere (PLL): Pieder SIA Avadel kaptiāldaļas miljona latu vērtībā, kā arī bankā uzkrājusi vairāk nekā 290 000 latu. Pieder pieci nekustamie īpašumi, trīs auto (viens no kuriem nozagts jau pirms desmit gadiem) un vērtspapīri aptuveni 51 000 latu vērtībā.

Andris Šķēle (PLL): Aizņēmies ap 90 000 latu, bet aizdevis vairāk kā 19 000 000, kā arī uzkrājis ap 590 000 latu. Oficiāli pieder viens nekustamais īpašums Rīgā un vērtspapīri ap 290 000 latu vērtībā.

Ainārs Šlesers (PLL): Aizdevis 85 000 latu. Pieder uzņēmumu kaptiāldaļas 1 011 000 latu vērtībā, no kurām vienu miljonu vērtas ir SIA Avadel kapitāldaļas. Kopā iekrājis ap 155 000 latu. Pieder čerti nekustamie īpašumi Jūrmalā , viens Dobeles novadā un divi auto.

Andris Bērziņš (ZZS): Aizņēmies aptuveni 700 000 latu, bet aizdevis desmitreiz vairāk. Iekrājis 1,26 miljonus latu un vērtspapīros pieder gandrīz 1,5 miljoni. Tāpat pieder 16 zemes gabali un viens divus gadus vecs Mercedes Benz auto.

Tāpat ir apkopots saraksts ar 10  pieticīgākajiem jaunās Saeimas deputāti. Pirmie pieci ir:

Inese Laizāne (VL-TB/LNNK): Bijusī Daugavpils teātra direktore, Latviešu valodas aģentūras lektore deklarācijā norādījusi tikai to, ka viņai pieder aptuveni desmit gadus veca Subaru Impreza automašīna.

Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK): Deklarējis, ka viņam pieder SIA U.R.L. Tehnoloģijas kapitāla daļas 1000 latu vērtībā un 30 A/s Olainfarm akcijas.

Kārlis Seržants (ZZS): LNT raidījuma “Degpunktā” žurnālistam pieder dzīvoklis Rīgā un 2000 eiro lieli uzkrājumi skaidrā naudā.

Oskars Zīds (ZZS): Liepājas universitātes rektors naudu iekrāt nav pamanījies. Toties viņam pieder dzīvoklis un garāža Rīgā, kā arī trīs gadus veca Volkswagen Golf automašīna.

Dmitrijs Rodionovs (SC): SIA "LDz Ritošā sastāva serviss" Lokomotīvju remonta centra ražošanas tehniķis, kurš nav deklarējis ne uzkrājumus, ne nekustamos īpašumus vai transporta līdzekļus.

Vairāk lasiet otrdienas laikrakstā "Dienā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas