Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jauno valdību šogad, visticamāk, vēl neapstiprinās

Jaunā valdība šogad, visticamāk, vēl netiks apstiprināta, prognozēja aģentūras LETA aptaujātie politiķi, kuri piedalās valdības veidošanas sarunās.

Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš pauda, ka līdz trešdienai gaidīs atbildi par to, vai partijas - Jaunā konservatīvā partija (JKP), KPV LV, Attīstībai/Par (AP) un Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) - piekrīt viņa piedāvātajam jomu sadalījumam, kā arī par konkrētiem ministru amatu kandidātiem. Ja Kariņš saņems no partijām atbalstu, tad viņš vērsīsies pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ar lūgumu nominēt viņu premjera amatam.

Minētās partijas paudušas konceptuālu atbalstu Kariņa piedāvājumam, līdz ar to tuvākajās dienās - trešdien vai ceturtdien - viņš varētu tikties ar prezidentu. Ņemot vērā, ka Kariņš ir Eiropas Parlamenta deputāts, šodien viņš ir Briselē, bet rīt viņš atgriezīsies Latvijā.

Ja šajās dienās Kariņš tiktu nominēts premjera amatam, tad tik un tā valdību šogad, visticamāk, nepaspēs apstiprināt, ņemot vērā, ka vēl jāvienojas par valdības deklarāciju. Turklāt pēdējā Saeimas sēde šogad pagaidām ir paredzēta šonedēļ, bet starpsesiju pārtraukumā sasaukt ārkārtas sēdi vēl nav plānots.

Kariņš piedāvā, ka JV varētu vadīt arī Finanšu ministriju un Ārlietu ministriju. ārlietu ministra amatu varētu turpināt ieņemt Edgars Rinkēvičs (JV), savukārt finanšu ministra kandidāti partijai ir vairāki un šis jautājums vēl nav izlemts. Šim amatam tiekot vērtēti vairāki partijas pārstāvji - Jānis Reirs un Arvils Ašeradens, neoficiālās sarunās pauda politiķi.

AP piedāvāts uzņemties aizsardzības ministra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, kā arī veselības ministra amatus. AP! pārstāvju sapulce otrdien nolēma, ka AP! piedalīsies Kariņa veidotā valdībā, un aizsardzības ministra amatam izvirzīja Arti Pabriku, vides un reģionālās attīstības ministram - Juri Pūci un veselības ministres amatam - Ilzi Viņķeli.

JKP varētu vadīt Tieslietu ministriju (TM), Satiksmes ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju, JKP vēl lemšot par kandidātiem, tomēr tieslietu ministra amatam varētu tikt virzīts Jānis Bordāns, satiksmes ministra amata - Tālis Linkaits, bet izglītības un zinātnes ministra amatam esot vairāki kandidāti, piemēram, pirms vēlēšanām kā šī amata kandidāte tika nosaukta Dagmāra Beitnere-Le Galla, bet tiekot vērtēta arī Gata Eglīša kandidatūra.

VL-TB/LNNK varētu būt atbildīga par Kultūras ministriju, Zemkopības ministriju, kā arī partija varētu izvirzīt īpašo uzdevumu ministru demogrāfijas jautājumos. VL-TB/LNNK uzskata, ka kultūras ministres pienākumus būtu jāturpina pildīt Dacei Melbārdei, par īpašo uzdevumu ministru demogrāfijas jautājumos varētu kļūt Imants Parādnieks, bet zemkopības ministra amatam tiktu virzīts Kaspars Gerhards. Par parlamentāro sekretāru Zemkopības ministrijā varētu kļūt Jānis Grasbergs.

KPV LV piedāvāts vadīt Iekšlietu ministriju, Ekonomikas ministriju un Labklājības ministriju. KPV LV savus kandidātus pagaidām nenosauc, uzsverot, ka par šo jautājumu trešdien plkst. 14 lems KPV LV Saeimas frakcija.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas