Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

JKP arī turpmāk vadīs Bordāns

Jauno konservatīvo partiju (JKP) arī turpmāk vadīs tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Sestdien notikušajā JKP padomes sēdē politiskā spēka biedri Bordānu atkārtoti ievēlēja partijas valdes priekšsēdētāja amatā. Viņš bija vienīgais šī amata kandidāts. Par viņu nobalsoja 248 padomes sēdes dalībnieki.

Pēc apstiprināšanas amatā Bordāns pateicās par viņam doto uzticību un padomes sēdes dalībniekiem norādīja, ka pirms sešiem gadiem JKP dibināja 223 cilvēki, no kuriem lielākā daļa vairs nav partijas rindās.

"Partijas sastāvs laika gaitā mainījies. Līdz ar partijas augšanu, esmu mainījies arī es, jo, pateicoties jums, man ir bijusi iespēja sevi pilnveidot," stāstīja Bordāns.

JKP līderis gan vērsa uzmanību, ka partijas darba augļi būs redzami pēc vairākiem gadiem, taču viņš ir apņēmības pilns turpināt atbildīgi pieņemt izaicinājumus un strādāt.

Padomes sēdes rezultātā lielu izmaiņu nav arī partijas valdē - amatus tajā saglabājuši trīs no četriem līdzšinējiem valdes locekļiem. Saeimas deputātiem Jutai Strīķei, Jurim Jurašam un Krišjānim Feldmanam valdē pievienosies arī parlamentārietis Gatis Eglītis.

Bordāns pasākumā uzsvēra, ka taisnīguma aizstāvēšanai jābūt radikāliem. Viņa ieskatā "vecā sistēma" katru dienu cieš sakāvi, savukārt JKP, cīnoties par taisnīgumu, ir brīva no bailēm un virzās uz iedzīvotājiem doto solījumu pildīšanu.

Partijas vadītājs arī akcentēja, ka svarīgākais gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir "patriekt kleptokrātiju jeb korumpēto varu no galvaspilsētas", kam sekotu tādas pašas darbības citos Latvijas reģionos.

JKP prezentēja arī Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu programmas pirmās aprises. Partijas izvirzītais galvaspilsētas mēra amata kandidāts Jurašs akcentēja, JKP ir jāatbrīvo Rīga no "korupcijas žņauga", kas smacējis pilsētu desmit gadus.

Jurašs solīja rīdziniekiem absolūti caurspīdīgu pilsētas pārvaldību, norādot, ka JKP Rīgu nevadīs tā, kā tas darīts līdz šim. Politiķis solīja, ka amatos turpmāk netiks iecelti "vecie čomi, mīļākās un šoferu dēli", jo amatos jāstrādā godīgiem, drosmīgiem un profesionāliem cilvēkiem.

Partijas piedāvājumā rīdziniekiem ietilpst arī Rīgas apzaļumošana, izglītības pieejamības veicināšana un mājokļu politikas uzlabošana. Ar pilnu vēlēšanu programmu un deputāta amata kandidātu JKP sola iepazīstināt martā.

No padomē sacītā gan ir noprotams, ka JKP gaidāmajās vēlēšanās paļausies pati uz saviem spēkiem, ne tikai startējot atsevišķi no citiem koalīcijas partneriem, bet sarakstam nepiesaistot cilvēkus, kas ir pazīstami sabiedrībā, bet nav partijas biedri.

"Mums nebūs primadonnu un viesmākslinieku no malas. Mēs paši esam spēcīgi, mums ir savi līderi, mēs zinām, kā izdarīt darbus," apliecināja Rīgas domes JKP frakcijas vadītājs Jānis Ozols.

Partijā patlaban ir 1160 biedri, gada laikā to kopskaitam palielinoties par 87 cilvēkiem.

Parlamentārietis Feldmans, uzrunājot partijas biedrus, kritizēja arī esošos koalīcijas partnerus, norādot, ka aiz viņu darbiem un solījumiem stāvot arī slēptas intereses.

JKP Saeimas frakcijas vadītāja Strīķe pauda pārliecību, ka, pateicoties tieši JKP, Latvijai izdevies izvairīties no iekļūšanas tā dēvētajā "pelēkajā sarakstā", vienlaikus partijai piedēvējot arī virkni citu panākumu Latvijas politikā un ekonomikā.

pievienota 3.-5.rindkopa

Top komentāri

Laiu Bordānam veicas!
L
Zagļu, meļu un ierāvēju bandām nebūt!
ridzenieks
r
Ja JKP sava programma ierakstis, ka Riga visiem iedzivotajiem, sakot no 7 gadu vecuma ir japerk bilete sabiedriskaja transporta, piemeram, pec sadiem tarifiem; berniem no 7 gadu vecuma, jauniesiem, studentiem 30 eiro centi par braucienu, invalidiem, pensionariem (kuri ir sasniegusi Latvija noteikto pensijas vecumu, sievietem 63, viriesi 65 gadi) 50 eiro centi par vienu braucienu, visiem stradajosajiem, turistiem, politikiem, ieredniem, ministriem, militaristiem, policistiem, generaliem.....70 eiro centi par vienu braucienu, pie sodienas cenu vispareja limena. Ja JKP neierakstis sava programma es nebalsosu par so partiju, bet balso su par to, kura so lemumu ierakstis, bet ja es neat radius so nevienas partijas programma tad velet neiesu, pietiek sis netaisnibas ko mes katru dienu ik uz sola redzam pedejos 30 gadus Latvija, Riga.
ARGO
A
Kā var nesolīt! Kauns ir JKP? Bordāns, Jurašs, Strīķe - visi trīs tikāt ievēlēti Rīgas domē, bet aizmukāt uz Saeima, jo Saeimā var bezatbildīgāk muldēt. Un tagad Jurītim sagribējies būt par Rīgas mēru. No iepriekšējiem solījumiem - 3 x 500, 6 ministrijas utt. - nekas nav izpildīts. Un tagad "miljons koku fantāzija". ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas