Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL aicina Zatleru neizsludināt grozījumus Valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas likumā

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti aicina Valsts prezidentu Valdi Zatleru neizsludināt šodien Saeimā pieņemtos grozījumus Valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas likumā, kas pieļauj valsts un pašvaldības zemes privatizāciju vai atsavināšanu zem kadastrālās vērtības.

Saeima šodien likuma trešajā, galīgajā lasījumā atbalstījusi Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (LPP/LC) un iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP) iesniegtos grozījumus par atsavināšanai paredzēta zemesgabala nosacītās cenas noteikšanu, kas pieļauj zemesgabalu privatizāciju vai tirgošanu par cenu, kas mazāka par zemes kadastrālo vērtību.

„Premjers likumprojekta galīgajā lasījumā bez plašas apspriešanas iesniedzis un Saeima atbalstījusi grozījumus, kas rada bažas par valsts un pašvaldību zemes iztirgošanu „par sviestmaizi” ,” norāda JL deputāts Artis Kampars.
Pieņemtie grozījumi ir klajā pretrunā ar līdz šim pastāvējušo praksi zemesgabala cenas noteikšanā, turklāt, atbalstot to, pastāv iespēja ievērojami samazināt cenu zemesgabaliem, uz kuriem veikta apbūve un šo būvju īpašnieki vēlas izmantot savas pirmpirkuma tiesības, uzskata opozīcijas partija. Tie paaugstinot korupcijas riskus valsts un pašvaldību iestādēs un radot tiesiskās paļāvības principa pārkāpumu attiecībā pret tām personām, kas līdz šim izmantojušas pirmpirkuma tiesības, norāda JL.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas