Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL: noziegumi pret bērniem uz valdošās koalīcijas sirdsapziņas

Partija Jaunais laiks (JL) uzskata, ka valdošā koalīcija vilcinās novērst draudus bērnu drošībai. JL uzskata, ka situāciju uzlabotu partijas rosinātie likuma grozījumi, kas paredz, ka par noziegumiem pret bērniem sodītas personas nevar apžēlot.  

JL rosina papildināt Krimināllikuma 61.pantu, paredzot nepiemērot nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no soda, ja notiesātais ir persona, kam sods piespriests par smagu vai sevišķi smagu noziegumu pret nepilngadīgu personu. JL ir pārliecināts, ka šādas izmaiņas likumdošanā ievērojami uzlabos bērnu drošību.

“JL vairākkārt aicinājis Saeimas Juridiskās komisijas vadību izskatīt šos grozījumus, jo katra diena, kas tiek kavēta, var nākotnē nest jaunus bērnu upurus. Taču valdošās koalīcijas politiķi šo gadu, šķiet, bijuši pārāk aizņemti, lai nepieļautu Saeimas atlaišanu, ka domāt par bērnu drošību viņiem nav bijis laika, ” norāda JL Saeimas frakcijas deputāte Linda Mūrniece.

Šobrīd tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) pieļāvis, ka, iespējams, nākotnē ar mūža ieslodzījumu notiesātie, kas izcieš sodu par nepilngadīgo slepkavībām, zaudēs amnestijas un apžēlošanas tiesības.

Tieslietu ministrs aģentūrai BNS pastāstīja, ka esot uzdevis Tieslietu ministrijas ekspertu darba grupai izvērtēt iespēju neparedzēt amnestiju un apžēlošanu ar mūža ieslodzījumu notiesātajiem, kas izcieš sodu par slepkavībām pret nepilngadīgajiem. "Redzēs, ko eksperti teiks, bet es ceru, ka viņi atbalstīs manu ideju," ministrs piebilda.

Pašlaik likums paredz, ka ar mūža ieslodzījumu notiesātie, kuri cietumā jau pavadījuši vairāk nekā 20 gadu, var lūgt apžēlošanu un amnestiju.

Par to, vai amnestija zudīs arī pārējiem uz mūžu notiesātajiem, pēc ministra domām, vēl ir jādiskutē.

Runājot par to, kāpēc ministrs kā pirmais pēc pārtraukuma atsācis diskusiju par nāvessodu, Bērziņš atbildēja, ka nepārprotami Latvija ir uzņēmusies saistības pilnībā izslēgt nāvessodu, taču viņam pēc pēdējā laika satraucošajiem notikumiem radušās pārdomas par šā soda lietderību.

Ministra preses sekretāre Inga Saleniece aģentūrai BNS teica, ka kopš brīža, kad ministrs nesen atsāka diskusiju par nāvessoda lietderību, Tieslietu ministrijā ir saņemtas daudzas iedzīvotāju vēstules, kurās tiek izteikts viedoklis par šā soda lietderību. Lielākā daļa esot par nāvessoda atjaunošanu, taču ir arī pretēji viedokļi.

Diskusijas par bērnu drošību no jauna aktualizējušas nežēlīgā slepkavība Bauskā, kad rīkle tika pārgriezta 11 gadus vecai meitenei.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas