Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

JL pieļauj, ka Rīgas domē falsificēti dokumenti saistībā ar atkritumu reformu

Rīgas domē (RD), iespējams, falsificēti par prettiesiskiem atzītie atkritumu apsaimniekošanas saistošie noteikumi — šādas aizdomas radušās RD Jaunā laika (JL) frakcijai. Tās deputāti konstatējuši būtiskas atšķirības starp gada sākumā vides komitejā akceptētajiem saistošajiem noteikumiem un 3.jūlijā RD sēdē pieņemto galīgo versiju.

JL aicina RD vides komitejas priekšsēdētāju Daini Īvānu (LSDSP) un RD vides departamenta direktoru Askoldu Kļaviņu (LZS) sniegt paskaidrojumus, kāpēc noteikumi mainīti, bet deputātiem tas nav ziņots. «Ja nebūs nekāda attaisnojuma viņu rīcībai, tad lūgsim, lai viņi atkāpjas no amatiem,» saka JL frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

RD 3.jūlija sēdē apstiprinātajos noteikumos salīdzinājumā ar vides komitejā akceptētajiem JL konstatējis 14 jaunus vai mainītus punktus, divas jaunas sadaļas un desmit labojumus. «Un pats būtiskākais — Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, apturot saistošo noteikumu darbību, piecus iebildumus izteikusi tieši par punktiem vai sadaļām, kas radušies pēc tam, kad dokuments tika apstiprināts vides komitejā,» norāda O.Pulks. Viņš uzsver, ka, protams, var rasties jautājums, kā deputāti agrāk nepamanīja šīs atšķirības starp dokumentiem, taču šādu situāciju veicinot pašlaik esošā dokumentu aprites kārtība domē, kas paredz saņemt dokumentus tikai 24 stundas pirms sēdes. «Tā var strādāt tikai pilnīgi uzticoties domes darbiniekiem, vispirms jau departamentu direktoriem. Nedomāju, ka Dainis Īvāns un Askolds Kļaviņš, kuri ir šī dokumenta virzītāji domē, nezināja, ka atbildīgajai komitejai vēlreiz jāakceptē punkti, kas tika mainīti, viņi ir pārāk pieredzējuši, lai to nezinātu. Tikai jautājums ir, kāpēc viņi tā rīkojās? Kas viņus mudināja tā rīkoties? Tīši maldināt deputātus, lai iegūtu dokumentu savās (vai savu atbalstītāju?) interesēs? Šie ir jautājumi, uz kuriem Jaunā laika frakcijas deputāti gaida atbildes no minētajām amatpersonām,» teic O.Pulks.

Tāpat JL aicina aktivizēties arī domes priekšsēdētāju Jāni Birku (TB/LNNK), kurš līdz šim atkritumu apsaimniekošanas reformai līdzi nav sekojis, to nododot vicemēra Jāņa Dinēviča (LSDSP) pārziņā. J.Birka preses sekretāre Inga Spriņķe norāda, ka oficiāls paziņojums no JL nav saņemts, tādēļ turpmāko mēra rīcību komentēt nevarot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas