Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL rosina nodrošināt līdzsvarotu novadu attīstību

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši priekšlikumus grozījumiem „Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā”, piedāvājot novadu domju vēlēšanās ieviest kārtību, kas nodrošinātu līdzsvarotu visa jaunā novada attīstību, vēsta partijas paziņojums presei.

JL piedāvā grozīt pašvaldību vēlēšanu likumu, lai pēc novadu reformas garantētu proporcionālu visu iedzīvotāju politisko pārstāvniecību katrā novadā, ļaujot līdzās lielākajām pilsētām pārstāvniecību saglabāt arī mazajiem pagastiem. JL rosina novadus, kuros ir pilsētas ar iedzīvotāju skaitu virs 5000, sadalīt divos atsevišķos vēlēšanu apgabalos. Tādējādi šobrīd esošās pagastu pašvaldības un to iedzīvotāji iegūs iespēju ievēlēt savu interešu pārstāvjus jaunā novada domē.

 „Mūsu uzdevums ir likumā nodrošināt, ka arī no novadu centra attālāk dzīvojošie iedzīvotāji nejūtas atstumti no lēmumu pieņemšanas novadā. Šādi tiks nodrošināta jaunā novada līdzsvarota attīstība,” uzsver JL Saeimas frakcijas deputāts Artis Kampars.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas