Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Jogurti - izlietnē, kūkas - miskastē, olas krāsnī

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jorakompost.lv
j
PIlnīgi piekrītu iepriekšējiem komentāriem, bet tajā pašā laikā brīnos par to, ka neviens nepiemin , ka šos visus pārtikas produktus varētu arī pārstrādāt ,t.i. kompostēt. Ārzemēs pārtikas atkritumi tiek pakļauti 'otrreizējai" dzīvei, tos kompostējot. Vai žurnālisti negribētu turpināt šo tematu, izpētot un salīdzinot ,kā, piem.,Skandināvijā (vai jebkur citur ES) rūpējas par atkritumu samazināšanas iespējām kad atkritumi netiek pilnībā sapūdēti, bet lietderīgi izmantoti augsnes mēslošanai ķīmisko līdzekļu vietā. Uzskatu, ka šis temats ir ļoti maz caurskatīts un popularizēts šeit Latvijā.
Ina
I
fantastiski! cilvēki pasaulē cieša badu un Latvijā tā mierīgi izmet ārā! ja ne savai tautai ir vēlme palīdzēt, tad varbūt tiem miljoniem Nigērijā?!
Zigis
Z
Vēl fakts, ka puse no norakstītajām precēm ir nevis ar beigušos termiņu, bet bojātas - pārgatavojušies - saspaidīti augļi, dārzeņi un saplēsti iepakojumi. Lielveikalos ļoti daudz tiek saplēsti iepakojumi/.
ra
r
Visbriesmīgākais ir tomēr fakts, ka pārtika tiek izmesta, iznīcināta. Tai pašā laikā runā, ka palielināsies pārtikas cenas. Vācijā arī veikalnieki ir spiesti domāt, ko darīt ar pārtikas produktiem, kam beidzies realizācijas termiņš. Tur nav tik vienkārši to izmest. Tomēr tā netiek arī par velti izdalīta bezpajumtniekiem, jo tas nav īsti pareizi: gan risks, ka var saindēties, gan ieradums, ka pārtika "krīt no gaisa". Ir organizācijas, kas šo pārtiku saņem un tālāk par simbolisku cenu pārdod mazturīgajiem iedzīvotājiem. Tomēr arī tur gadās paradoksi, kad "mazturīgais" piebrauc ar smalku auto un paziņo, ka piedāvājums viņu nepmierina. Parazītu slānis veidojas ātri, bet izmest un iznīcināt pārtikas produktus - tas tomēr nav cilvēku cienīgs risinājums.
pvd
p
Nu tad luudzu saakat risinaat jautaajumu par to, ka tirdznieciibaa dienas beigaas tirdznieciibaa tiek paardoti produkti ar tekosaas dienas deriiguma terminju ar labu atlaidi (kaa to sobriid dara Maxima) , tad irgotaajiem buus mazaak jaaraud. Arii PVD nebuus iebildumu, jo deriiguma terminsh tekosajaa dienaa vakaraa nav paarkaapts. Gaidam pozitiivu risinaajumu.
Ēriks
Ē
Vispār Best Before nozīmē tieši to, ka veikals to vairs nedrīkst pārdot! Cits jautājums, ja kāds to preci ir nopircis un grib riskēt, to neviens viņam nevar liegt. Vai Jūs visi nesaprotiet, ka tas tiek darīts lai pasargātu Jūs? Precei kurai beidzies derīguma termiņš var būt paaugstināts bīstamo microorganismu skaits. Nav runa tikai par to, ka viņa vairs neizskatās, vai ir ar smaku, bet tāpēc ka no viņas iespējams var saslimt. Cita runa, ka nav atstrādāta sistēma, ko ar šādu pārtiku darīt. Dažās man zināmās valstīs pārtika, pēc karsēšanas, tiek izbarota lopiem, visbiežāk cūkām. Cits jautājums ka mūsu dizie Latviešu birokrāti (vismaz agrāk tā bija) sataisījuši tādu birokrātiju, ka neviens to nedarīs (varbūt kaut kas tagad mainījies, nezinu). Toreiz man atbildēja, ka katra ATSEVIŠĶA pārtikas partija jānodod analīzēm, pēc kā mums patieks, kā viņā jāapstrādā pirms lietošanas. Pie tā protams zuda visa interese. Pārtiku nācās mest ārā un vēl tērēt laiku to visu saspaidot/sadauzot tā, lai izgāztuvē bomži nevarētu izvilkt un censties pārdot tālāk.
.
.
bet tas taču ir normāli, ka produktus, kuriem beidzas termiņs netirgo, bet iznīcina. Tāpēc jau ir tas termiņš norādīts. un ļoti labi, ka nedod tos produktus, savādāk kāds žiperīgs kantoris pārlīmēs derīguma termiņus un tirgos tālāk.
pircējs
p
mani paziņa pacienāja ar sakaltušām leišu konfektēm, cepumu maisījumu, kurus no veikaliem varot pa kluso dabūt vidēji par 1 latu kilogramā. Pārdod savējiem un tā atkal - tālāk. Saprotams, ja prese aiziet pie veikala miskastes paskatīties, tad saņem pareizu apsarga atbildi, un tad vēl kāds izskrien un papildina ar atbilstošu tekstu, lai būtu vēl pareizāka. Un kā tad tur viena zemniece Zemgalē nopirka saldējumu un končas priekš cūkām, bet pa ceļam tos priekus pārdevēji pārpārdeva vēl citiem cūku barotājiem, ieskaitot tiem, kas ēda paši un pusei pagasta pārdeva un uzvārījās?
Asaka
A
Varētu painteresēties, no kādiem produktiem tiek gatavoti majonēzē pludinātie salāti, rasols un citi ēdieni, ko tirgo lielveikalu kulinārijās? Vai jogurta kūka tiek taisīta no jogurta, kam termiņš beigsies nākamnedēļ?
?!
?
Un kāpēc Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks DanusevičsNERĪKOJAS? Vai IMPOTENCE nomoka?
grāmatvedis
g
Paldies mīļā, tagad zināšu, bet es vēl zīlēju - uz kuru Eiropas pusi man vecumdienās doties no paēdušās Latvijas.
Līva
L
Ja pašiem ir grūti rast labu risinājumu, tad varbūt derētu pamācīties no valstīm, kur gadiem to sekmīgi praktizē, piemēram, Francijā. Citādi rodas sajūtā, ka dzīvojam mucā un caur spundi tiekam baroti!
ano
a
Partikas precem,kuriem ,beigusies realizacijas termins,lidztekus beidzas ari pardosanas cena.Sadas partikas preces,ja ir noslegts ar veikaliem ligums,var iegadaties dzivnieku patversmes,zoodarzi utt.,bet nekada gadijuma,nemest konteineros! Var izveidot specialu stendu veikala,kura var ari iegadaties so preci,bet tas ir atkarigs no veikala vadibas.
Rainis
R
Sev halodiļņikā nekad neskatos uz derīguma termiņiem - galvenais ir ēdams vai nav ēdams, jo tas jau ir galvenais. Jogurti gan ļoti ātri aiziet pa skuju taku, bet ir lietas par kuru īsajiem derīguma termiņiem var tikai pabrīnīties. Derīguma termiņi ir pārtikas biznesa ēnas puse, un tur neko neizdarīsi, jo ja kāds vai kādi atstieps pekas, kādam vajadzēs atbildēt bet uz to neviens neparakstīsies. Bet žurnālisti gan ir bērna prātā - nav vēl pamanijuši, ka mēs dzīvojam absurda un liekulības pasaulē .
ome
o
Vajag vel paris agenturas un tirgotaju asociacijas ar Danuseviciem prieksgala,tad NOTEIKTI kaut ko atrisinas. Lielaku ABSURDU, ka produktu izmesanu miskastes nevar iedomaties laika, kad daudziem cilvekiem nav nekadas partikas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas