Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Judins un Loskutovs pamet partiju Kustība Par!

Saeimas deputāti Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins izstājušies no partijas Kustība Par!, aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāve Amālija Brūvere.

Savukārt Saeimas deputāti Lolita Čigāne un Ints Dālderis lēmumu par izstāšanos no Kustības Par! nav pieņēmuši, bet plāno palikt Vienotības frakcijā.

Judins aģentūrai LETA apliecināja, ka uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no partijas Kustība Par!. Viņš to saistīja ar partijas vadības nostāju, ka Kustības Par! deputātiem būtu jāpamet koalīcija.

Savukārt Judins uzskata, ka jādomā par politisko spēku konsolidāciju. Īpaši pašreizējā situācijā vēl vairāk sadalīties nebūtu pareizi, uzskata politiķis.

Taujāts par iespējamu startu Saeimas vēlēšanās, Judins pagaidām konkrēti neatbildēja. Viņš skaidroja, ka šodien pieņemts lēmums turpināt darbu koalīcijā un izstāties no partijas.

Iepriekš Kustība Par! pieļāva ka tās pārstāvjiem būtu jāizstājas no Vienotības Saeimas frakcijas. Šis jautājums tika vērtēts, ņemot vērā, ka Kustība Par! Saeimas vēlēšanās nestartēs kopā ar Vienotību, bet turpinās sarunas ar partijām Izaugsme, Progresīvie, Latvijas attīstībai un pilsoniskās sabiedrības organizācijām par iespējamu kopīgu piedāvājumu vēlētājiem.

Vienotība paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem informēja, ka frakcijas vadība ceturtdien vienojās ar Kustības Par! pārstāvjiem, ka minētie deputāti turpinās darbu frakcijā līdz 12.Saeimas pilnvaru beigām.

"Mums jābūt vienotiem, it īpaši šobrīd, kad Latvijas valsts starptautiskā reputācija ir apdraudēta un finanšu sektors piedzīvo nopietnu reputācijas krīzi," uzsver frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri.

Arī Čigāne aģentūrai LETA uzsvēra, ka, ņemot vērā situāciju valstī, ir jāstrādā un jāizmanto visi instrumenti, lai situāciju stabilizētu. Viņa arī pauda, ka kopš Solvitas Āboltiņas aiziešanas no Vienotības frakcijas, tajā būtiski mainījies klimats, kā arī Kustības Par! deputāti nāk klājā ar dažādām iniciatīvām.

Kā ziņots, partija Vienotība pirmdien nosūtījusi atklātu vēstuli partijai Kustība Par! ar aicinājumu uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā.

Vienotība aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā domes sēdē mudināja partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām Kuldīgas novadam, Tukuma pilsētai un novadam un Valmierai un Vidzemei. Savukārt sarunas par sadarbību vēl notiks ar Vidzemes partiju, Latgales partiju, LA, Par! un Progresīvajiem, sestdien klāstīja Vienotības līderis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Tikmēr Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) kopā ar Vienotību startēt neplāno.

 

Top komentāri

OO
O
Politiskā kustība "Pavazāsimies pa partijām".
skats no malas
s
Arī politikā ir atkritumi un izgāztuves.
rekur
r
Laimes meklētāji un zeltrači. Rudenī viņi būs kustībā NEKUR. Kā Repše...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas