Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jūnijā paredzēta papildu tautas skaitīšanas kārta internetā

Laikā no 1. līdz 10.jūnijam notiks trešā tautas skaitīšanas kārta, kuras laikā tiem, kuri nav paspējuši “saskaitīties”, būs iespēja desmit dienu laikā aizpildīt anketas internetā, portālu Diena.lv informēja Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pārstāvis Aldis Brokāns.

Šādu lēmumu ceturtdien pieņēma Tautas skaitīšanas komisija, apstiprināja  CSP pārstāvis.

A.Brokāns skaidroja, ka ne visi ir paspējuši aizpildīt anketas internetā un bijuši mājās, kad pie viņiem ieradās tautas skaitītāji. Saskaitīties varēs, izmantojot banku identifikatorus un elektronisko parakstu.

“Papildu līdzekļi trešajai kārtai nebūs vajadzīgi, jo datu bāze jau ir izstrādāta,” apgalvoja A.Brokāns, norādot, ka skaitīšana notiks, izmantojot esošos līdzekļus.

Jau vēstīts, ka līdz 26.aprīlim tautas skaitītāji aizpildīja skaitīšanas anketas par vairāk nekā vienu miljonu iedzīvotāju, kas ir aptuveni 65 % no tautas skaitītāju darba uzdevumos iekļauto personu kopskaita, liecināja CSP apkopotā informācija. Tautas skaitītāji “mājas vizītēs” ieradīsies līdz 31.maijam.

Jau ziņots, ka tautas skaitīšana sākās 1.martā. Pirmajā tautas skaitīšanas dienā atklājās, ka, izmantojot personu kodu un pases numuru, iespējams piekļūt arī citu cilvēku aizpildītajām anketām un izmainīt tajās datus.

Datu valsts inspekcija uz to reaģēja, apturot iespēju piedalīties tautas skaitīšanā internetā, izmantojot personas kodu un pases numuru.

Izvērtējot situāciju, Ekonomikas ministrija nolēma ierosināt CPS dienesta pārbaudi, kas joprojām turpinās.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas