Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Juridiskā komisija neatbalsta ministru biedrus un jauno ministriju; lēmumu varētu pieņemt Saeima

Saeimas Juridiskā komisijas vairākums šodien neatbalstīja likumu grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā un Ministru kabineta iekārtas likumā ministru biedru un jaunas ministrijas ieviešanai.

Vienlaikus Saeimas Kārtības rullis paredz iespēju, ka likumprojekta iesniedzēji - topošās koalīcijas deputāti - var komisijā noraidīto likumprojektu lūgt tomēr iekļaut izskatīšanai Saeimas sēdē. Koalīcijas deputātiem nav vairākuma Juridiskajā komisijā, bet ir vairākums Saeimā.

Uz iespēju likumprojektu autoriem lūgt skatīt likumprojektus parlamentā norādīja Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (JV). Aģentūrai LETA šādu iespēju pieļāva arī viens no likumprojekta virzītājiem, deputāts Māris Kučinskis (AS).

Vēl nav droši zināms, kad par grozījumiem varētu turpināt lemt Saeima. Kā viena no iespējām izskanējusi parlamenta sēdi sasaukt šodien dienas otrajā pusē. Tas gan būtu atkarīgs arī no tā, vai līdz tam būs saņemts atbilstoši Kārtības rullim nepieciešamais finanšu ministra atzinums. 

Šodien komisijas sēdē par likumprojektiem balsoja pieci koalīcijas deputāti, bet pret bija seši opozīcijas deputāti.

Komisijas sēdē grozījumu nepieciešamību pamatoja deputāts Kučinskis. Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis uzsvēra, ka no sava kā ierēdņa skatījuma redz, ka ministru biedru ieviešana palīdzēs risināt esošās problēmas.

Deputāts Atis Švinka (P) uzsvēra, ka Klimata un enerģētikas ministrijai būtu jāuztic atbildība arī pār vides jomu. Deputāte Daiga Mieriņa (ZZS) norādīja, ka Valsts kanceleja neesot sniegusi pietiekamu informāciju, minot tikai vienu skaitli - ap 100 000 eiro - par jaunā ministra posteņa izmaksām. Politiķe pauda, ka atbilstoši pieredzei darbā pašvaldībā bez skaidras informācijas par izmaksām viņa šādus lēmumus savā novadā nevarētu pieņemt.

Atbalstu grozījumiem pauda Valsts prezidenta kancelejas pārstāvis. Savukārt Saeimas Juridiskā biroja pārstāvis Gatis Melnūdris cita starpā vaicāja, vai ir izdiskutēta iespēja ministru biedru veidošanas vietā paplašināt parlamentāro sekretāru funkcijas.

Kā ziņots, likumā paredzēts noteikt, ka ministra biedrs pārzina atsevišķas nozares un politikas jomas un ka ministra biedram būs padomdevēja tiesības valdības sēdēs. Ministru biedrus iecels Ministru prezidents, tajā skaitā, premjers to varēs darīt pēc attiecīgās jomas ministra priekšlikuma.

Tāpat izskatīšanai komisijās nodoti grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz izveidot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas