Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Juridiskās komisijas vadītāja: Atradīsim veidu, kā īstenot tautas un prezidenta tiesības

Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Vineta Muižniece (TP) pagaidām atturīgi vērtē iespēju līdz Ziemassvētkiem sagatavot jaunus grozījumus Satversmē, kā to paredzējis prasīt Valsts prezidents Valdis Zatlers.

“Mēs varēsim runāt, kad saņemsim šo iniciatīvu un redzēsim, vai tā būs redakcija ar ko vēl būs jāstrādā, vai tie būs pieņemami grozījumi. Bet par dienām vai stundām pagaidām runāt nevaram,” Dienai sacīja V.Muižniece, piebilstot, ka komisija šos priekšlikumus sagatavos tik ātri, cik vien tas būs iespējams.

Viņa uzsvēra, ka komisijas deputātiem nav iebildumu pret ierosinājumu dot tautai tiesības rosināt Saeimas atlaišanu, taču “jautājums ir, kādā veidā to piedāvā un kāda ir projekta kvalitāte”.

“Mums ir jāpieņem projekts, kas pilnībā dotu tiesības gan tautai, gan prezidentam un tam jābūt līdzsvarotam, secīgi saprotamam un savā starpā saskaņotām tiesībām, tas ir tas, kas šobrīd nav izdarīts,” norādīja V.Muižniece, kritizējot Latvijas brīvo arodbiedrības savienības sagatavotos grozījumus konstitūcijā par ko sestdien notika tautas nobalsošana.

V.Muižniece norādīja, ka viņu pārsteidzis, ka referendumā piedalījies “ļoti mazs” vēlētāju skaits, ņemot vērā agresīvo aģitāciju pirms tautas nobalsošanas. Tas liecinot, ka projekts ticis rūpīgi vērtēts un “cilvēki atnāca atbalstīt ideju, bet par konkrētā piedāvājuma kvalitāti daudz glaimojošu vārdu nebija”.

V.Muižniece ir pārliecināta, ka Juridiskā komisija atradīs veidu, kā īstenot ideju par tautas tiesībām rosināt Saeimas atlaišanu, kā arī prezidenta tiesībām. Diena jau rakstīja, ka prezidents reiz jau vērsies Saeimā ar iniciatīvu par Satversmes grozījumiem. Ekspertu komisija prezidenta kancelejas paspārnē sagatavoja savus priekšlikumus un viens no tiem bija - dot prezidentam tiesības atsaukt Saeimu, nesaistot to ar amata zaudēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Valsts prezidents nāks klajā ar likumdošanas iniciatīvu un nodos Saeimas prezidijam iniciatīvu grozīt Satversmi, paredzot tautai tiesības atlaist Saeimu. LASIET PLAŠĀK 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas