Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Juridisko komisiju Saeimā vadīs Čepāne

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājas amatā ceturtdien tika ievēlēta Ilma Čepāne (Vienotība). Savukārt komisijas priekšsēdētājas vietniece būs Inese Lībiņa-Egnere (Zatlera Reformu partija), bet komisijas sekretārs - Valērijs Agešins (Saskaņas centrs).

Komisijā strādās arī Solvita Āboltiņa (Vienotība), Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Irina Cvetkova (SC), Andrejs Elksniņš (SC), Kārlis Eņģelis (ZRP), Andrejs Judins (Vienotība), Ilona Jurševska (ZZS) un Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK). 

Juridisko komisiju I.Čepāne vadīja jau 10.Saeimā. Iepriekšējā Saeimas sasaukuma laikā I.Čepāne darbojās arī Pieprasījumu komisijā, Tiesu politikas apakškomisijā un Attīstības plānošanas apakškomisijā, kā arī Juridiskās komisijas apakškomisijā darbam ar grozījumiem Pilsonības likumā. I.Čepāne strādājusi arī 9.Saeimā un Latvijas Republikas Augstākajā padomē. 

Juridiskās komisijas ziņā ir tieslietu jomas likumprojektu sagatavošana izskatīšanai Saeimā. Tie ir likumi, kas reglamentē tiesu sistēmas darbu, regulē materiālās un procesuālās tiesību normas, nosaka tiesu izpildītāju, notāru un advokātu darbību, reglamentē maksātnespējas procesu un pilsonības jautājumus. Komisijas kompetencē ir lemt arī par izmaiņām vēlēšanu likumos. Tāpat komisija vērtē piedāvātās izmaiņas Saeimas kārtības rullī un valsts pamatlikumā – Satversmē, kā arī pirms Saeimas balsojuma lemj par valsts kontroliera, tiesnešu un citu ar tieslietu sistēmu saistītu amatpersonu iecelšanu, apstiprināšanu vai atbrīvošanu no amata. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas